ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2016 06:01 EET | Updated 19/01/2016 06:02 EET

Η ζωή του Ερντογάν σε ταινία. Τον Μάρτιο στους κινηματογράφους

ASSOCIATED PRESS
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan checks to vote for photos produced in 2015 by semi-offcial Anadolu agency photographers, in Istanbul, late Friday, Dec. 25, 2015. (Basin Bulbul, Presidential Press Service Pool via AP)

Δόξα και υστεροφημία και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο τύπος που τα κατάφερε στη ζωή και θέλει να το διατυμπανίσει. Γι΄ αυτό το λόγο λοιπόν γυρίζεται μια ταινία σχετικά με τη ζωή του που σύντομα θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Τουρκίας.

Στην ταινία η αφήγηση θα αρχίζει από την εποχή που ο Τούρκος πολιτικός πήγαινε σχολείο σε μία φτωχή συνοικία της Κασίμπασα έως την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης και τη φυλάκισή του το 1999.

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Reis» που σημαίνει ο «Επικεφαλής» και τον Ερντογάν θα υποδύεται ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός Reha Beyoğlu, σκηνοθέτης είναι ο Hüdaverdi Yavuz. Ο νεαρός Batuhan Işık Gürel, θα υποδύεται τον Ερντογάν σε μικρή ηλικία, ενώ το ρόλο της συζύγου του Τούρκου προέδρου, της Emine, έχει η δημοφιλής Özlem Balcı.

«Είναι μεγάλη ευθύνη, ελπίζω να μην ντροπιαστώ και να δώσω μια καλή παράσταση» δήλωσε ο Beyoğlu.

REİS Filmimizin basın toplantısından

Δημοσιεύτηκε από Reha Beyoğlu στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Το φιλμ δείχνει την παιδική ηλικία του Ερντογάν στη γειτονιά Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης και ολοκληρώνεται με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης -από το 1994 έως το 1998- και τη φυλάκισή του, το 1999 (όταν διάβασε ένα ισλαμικό ποίημα και τον κατηγόρησαν για κήρυγμα που υποκινούσε το μίσος), σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο παραγωγός της ταινίας Ali Avcı.

Reis Filmi - Fragman - 19.10.2015

Δημοσιεύτηκε από Reis Filmi στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Μάλιστα ο παραγωγός δήλωσε: «Βλέπουμε καθημερινά στον κινηματογράφο χαρακτήρες όπως τον Σούπερμαν ή τον Spiderman, που όμως δεν υπάρχουν και όμως βλέπουμε τα παιδιά μας να φορούν μπλούζες με αυτούς τους ήρωες. Όμως έχουμε τους δικούς μας ήρωες και υπάρχουν, βρίσκονται εν ζωή και η διαδικασία της ταινίας ξεκίνησε με τη σκέψη πώς κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι και έγιναν αυτό που είναι σήμερα. Έτσι ο κόσμος αντί να δει τον Ερντογάν ως πρόεδρο θα τον δει ως έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στο Κασίμπασα και έζησε στην Κωνσταντινούπολη».

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα στο Τρίκωμο στην Αμμόχωστο όπου κατασκευάζεται αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ερντογάν.

Τα γυρίσματα θα γίνουν με τη λογική των τηλεταινιών και στόχος είναι να προβληθεί η ταινία μέχρι τις 25 Μαρτίου.