Ο «κοριός» της ΕΛΑΣ αποκρυπτογράφησε συνομιλίες ναρκέμπορων

Ο «κοριός» της ΕΛΑΣ αποκρυπτογράφησε συνομιλίες ναρκέμπορων
Astynomiagr

Το δικό τους «γλωσσάρι» χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες τα μέλη των τριών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων που εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για 13 άτομα, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία, τα οποία πουλούσαν την… πραμάτεια τους σε Πετρούπολη, Κολωνό, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους.

Για τη σύλληψή τους επιστρατεύτηκε ο κοριός της Αστυνομίας, μέσω του οποίου αποκρυπτογραφήθηκε η δράση τους. Όταν τα μέλη του κυκλώματος έλεγαν «τσίπουρο» εννοούσαν το χασίς, όταν έλεγαν «λάμπες» και «watt» τα πλαστά χαρτονομίσματα. Ήταν οργανωμένοι σε τρεις οργανώσεις που συνδέονταν μεταξύ τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.300 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας 2.740 ευρώ, πέντε οχήματα και το χρηματικό ποσό των 2.215 ευρώ.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη), για την απόκρυψή τους. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τις συλλήψεις των μελών των εγκληματικών ομάδων εξελίχθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους.

Οι τρεις αρχηγοί από την Αλβανία ηλικίας 57, 47 και 35 χρόνων, έπαιρναν ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλάζοντας συχνά τηλεφωνικές συνδέσεις και οχήματα, αποκαλώντας ο ένας τον άλλο με προσωνύμια, ενώ επεδίωκαν πληροφόρηση για το ποιος «γνωστός» τους συλλαμβάνεται, υπό τον φόβο μήπως «σπάσει» και μιλήσει για τα υπόλοιπα μέλη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε οικίες, από τις οποίες οι δύο χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών και η μία ως εργαστήριο παραχάραξης. Κατασχέθηκε επίσης εξοπλισμός εργαστηρίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων, ένα πλαστό διαβατήριο, μία πλαστή άδεια οδήγησης, τρία πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα, τέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο διαμορφωμένα με κρύπτες και μία μοτοσυκλέτα.

Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, ο 35χρονος αλλοδαπός τυγχάνει προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων ατόμων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.

Δημοφιλή