ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/01/2016 12:34 EET | Updated 22/01/2016 14:16 EET

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2016. Οι εργασίες στο Νταβός και οι συναντήσεις, ηγετών και επιχειρηματιών

Bloomberg via Getty Images
A lectern stands on stage ahead of a special session at the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Thursday, Jan. 21, 2016. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 46th annual meeting of the World Economic Forum in Davos from Jan. 20 - 23. Photographer: Matthew Lloyd/Bloomberg via Getty Images

Ξεκίνησαν την Τετάρτη οι εργασίες του 46ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και στο οποίο μετείχαν δεκάδες ηγέτες κρατών, επικεφαλής μερικών εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο όπως όμως και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπρόσωποι ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης κα.

Για την Ελλάδα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας οι οποίες εστιάστηκαν στην επικείμενη αξιολόγηση από τους θεσμούς, τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος αλλά και το Κυπριακό.

Την Πέμπτη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Τσίπρας παραβρέθηκε σε round table με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ενώ αργότερα είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου και το απόγευμα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της συνόδου ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο Νταβός συζητήθηκαν για μια ακόμη χρονιά από ζητήματα που αφορούν από την κλιματική αλλαγή και το προσφυγικό, έως θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και παγκόσμιας οικονομικής προοπτικής.

Διαβάστε εδώ πως κάλυψε η HuffPost Greece σε μορφή Liveblog όλες τις εξελίξεις από την πόλη του Νταβός.

Sponsoed Post