ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2016 15:00 EET | Updated 20/01/2016 15:31 EET

Επίθεση κουκουλοφόρων στο δικηγορικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου

eurokinissi

Επίθεση κουκουλοφόρων στο δικηγορικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων μπήκε στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 9-11, ανέβηκε στον 3ο όροφο που βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο και εισέβαλλε στο εσωτερικό του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προχώρησαν σε βανδαλισμούς και συγκεκριμένα σε καταστροφές ηλεκτρονικών υπολογιστών και τζαμαριών. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Την ώρα της επίθεσης στο γραφείο βρισκόταν η σύζυγος του υφυπουργού, η οποία είναι δικηγόρος και τρεις συνεργάτες της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

"Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το περιστατικό.

«Τέτοια φαινόμενα χουλιγκανισμού, στην πράξη αντιτίθενται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και αποσκοπούν στην πρόκληση κλίματος αποσταθεροποίησης. Δεν πρόκειται να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο της κυβέρνησης με τους θεσμικούς φορείς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτά από την Πολιτεία», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.