Θα φανταζόσασταν ότι τα ακριβά ξενοδοχεία είναι πιο καθαρά από τα φθηνά. Μην βιάζεστε... (η έρευνα έδειξε άλλα)

Θα φανταζόσασταν ότι τα ακριβά ξενοδοχεία είναι πιο καθαρά από τα φθηνά. Μην βιάζεστε... (η έρευνα έδειξε άλλα)
Αρχείου
Αρχείου
ukcountryhousehotelsandspas/Flickr

Η πρώτη απάντηση που θα ερχόταν στο μυαλό κάποιου εάν τον ρωτούσαν «ποιά ξενοδοχεία είναι πιο καθαρά; Τα ακριβά ή τα φθηνά;», θα ήταν τα φθηνά.

Spoke too soon, που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Γιατί έρευνα έδειξε άλλα. Συγκεκριμένα, η έρευνα που έγινε από το ταξιδιωτικό site Travelmath το οποίο συγκέντρωσε 36 δείγματα από 9 διαφορετικά ξενοδοχεία των ΗΠΑ, επιπέδου τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Τα δείγματα τα έλαβαν από τον νιπτήρα του μπάνιου, το τηλεκοντρόλ, το γραφείο του δωματίου και το τηλέφωνο. Τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι τα πιο ακριβά δωμάτια ήταν τα πιο βρώμικα, ενώ τα λιγότερο ακριβά δωμάτια, τα πιο καθαρά.

Επίσης οι νιπτήρες του μπάνιου στα τετράστερα ξενοδοχεία ήταν τα χειρότερα. Επίσης πολλά μικρόβια βρέθηκαν και στα γραφεία. Στα πεντάστερα δε ξενοδοχεία, το πιο βρώμικο αντικείμενο ήταν το τηλεκοντρόλ, αφού εκεί βρέθηκαν τα περισσότερα μικρόβια.

«Ήταν έκπληξη για εμάς τα αποτελέσματα γιατί τα πεντάστερα ξενοδοχεία είναι παρέχουν έξτρα ανέσεις, σέρβις και πολυτέλεια», σχολίασε η Cristina Lachowyn από το Travelmath. «Θα περίμενε κανείς ότι αυτά τα έξτρα χρήματα που ξοδεύει κανείς θα πήγαιναν στην καθαριότητα».

Δημοφιλή