Χανιά: Ο γιος οργάνωσε τη δολοφονία των γονιών του. Συντόνιζε το βασανισμό τους έξω από το σπίτι

Χανιά: Ο γιος οργάνωσε τη δολοφονία των γονιών του. Συντόνιζε το βασανισμό τους έξω από το σπίτι
Sooc

Απρόσμενη τροπή πήρε η εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Σφηνάρι Κισσάμου στα Χανιά.

Δράστης φέρεται να είναι ο γιος των ηλικιωμένων, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδίασε τη δολοφονία των γονιών του και βρήκε τους εκτελεστές του εγκλήματος. Το τραγικό στοιχείο είναι ότι λίγο μετά τους φόνους εμφανιζόταν στους αστυνομικούς ταραγμένος και μάλιστα ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις Αρχές δηλώνοντας ότι ανησυχεί γιατί οι γονείς του δεν απαντούν στο τηλέφωνο.

Οι συνομιλίες που είχε με τους «εκτελεστές» του σχεδίου πρόδωσαν την συμμετοχή του και τον οργανωτικό ρόλο του στο άγριο έγκλημα, όπως αναφέρουν αξιωματικοί των διωκτικών αρχών στην Κρήτη.

Ο γιος φέρεται να ήταν έξω από το σπίτι την ώρα που οι δράστες βασάνιζαν τους γονείς του για να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν το μεγάλο «κομπόδεμα». Στο τέλος τους κατακρεούργησαν, αρπάζοντας λίγα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τον 46χρονο γιο των θυμάτων, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την χρήση ναρκωτικών, αλλά και τους δύο δράστες της διπλής δολοφονίας, 48 και 33 χρόνων.

Η δολοφονία είχε αποκαλυφθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2015, αλλά είχε συμβεί δύο ημέρες νωρίτερα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη. Ο γιος και σήμερα κατηγορούμενος, φερόταν να είχε εντοπίσει νεκρούς, τον 78χρονο πατέρα του και την 66χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους που θύμιζε «σφαγείο». Και τα δυο θύματα είχαν βασανιστεί με απάνθρωπο τρόπο και ιδιαίτερο μίσος από τους δράστες, που πιθανότατα επεδίωκαν την αποκάλυψη των σημείων πού έκρυβαν τα χρήματα.

Το μένος του επικεντρώθηκε κυρίως στην 66χρονη γυναίκα, η οποία έφερε πέντε μαχαιριές στην πλάτη και την κοιλιακή χώρα και μια στο αριστερό πλευρό κάτω από το θώρακα, ενώ έφερε επιφανειακά τραύματα από μαχαίρι και κτυπήματα από ξύλο ψηλά στο αριστερό και στο δεξί πόδι, αλλά και στο κεφάλι. Στο δεξί χέρι της βρέθηκαν αμυντικά τραύματα στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα. Ο 78χρονος είχε χτυπηθεί πρώτα δεξιά στο μέτωπο με ξύλινο ρόπαλο, ενώ είχε ένα τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα του έκοψε την αορτή και προκάλεσε τον θάνατό του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η πόρτα του αγροτόσπιτου δεν έφερε ίχνη παραβίασης αλλά μεγάλης έρευνας στο εσωτερικό του. Υπήρχε ένα κομοδίνο που ήταν σπασμένο, ενώ έρευνα είχε γίνει στις ντουλάπες, τα συρτάρια και άλλα σημεία της κουζίνας και του υπνοδωματίου. Το αγροτόσπιτο βρισκόταν σε απομονωμένη τοποθεσία μέσα σε ελαιώνα, 500 μέτρα από το χωριό Σφηνάρι.

Μετά το έγκλημα οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει πολλές χιλιάδες ευρώ σε «κρύπτες» του σπιτιού αλλά και στο αυτοκίνητο του ζευγαριού το οποίο δεν είχαν ερευνήσει οι δράστες. Όπως διαπιστώνεται ο γιος δεν είχε καλές σχέσεις με τους γονείς του, ενδεχομένως εξαιτίας της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων όχι όμως και τα σημεία απόκρυψης τους.

Έξω από το σπίτι είχε βρεθεί ένα ματωμένο ξύλινο ρόπαλο από ελιά με το οποίο είχαν χτυπηθεί και βασανιστεί τα θύματα.

Η δικογραφία σε βάρος των τριών κατηγορουμένων, που έχουν προσαχθεί στις αστυνομικές αρχές, έχει διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές, και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, όπως και επίσημες ανακοινώσεις από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ..

Δημοφιλή