Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο της 4χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο της 4χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας
Eurokinissi

«Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού, χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου έχει ως εξής:

«Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑΓΝΗ μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή). Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ). Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή