Ολοκληρώθηκε η πορεία των επιστημόνων για το ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η πορεία των επιστημόνων για το ασφαλιστικό
eurokinissi

Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή