Η απόλυτη απόδραση: Το πιο απομακρυσμένο νησί στο κόσμο ζητάει αγροτικό σύμβουλο μέσω αγγελίας

Η απόλυτη απόδραση: Το πιο απομακρυσμένο νησί στο κόσμο ζητάει αγροτικό σύμβουλο μέσω αγγελίας

Αγροτικό σύμβουλο μέσω αγγελίας ψάχνει η κυβέρνηση του Tristan da Cunha.

Το νησί το οποίο θεωρείται το πιο απομονωμένο αρχιπέλαγος στον κόσμο είναι εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης.

Στο μικρό νησί όπου κατοικούν μόλις 265 άνθρωποι είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης, ενώ η οικονομία του στηρίζεται αποκλειστικά στην αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στην αγγελία διαβάζουμε ότι: "Το νησί έχει περίπου 1.000 στρέμματα φτωχών βοσκοτόπων για 300 βοοειδή και 500 πρόβατα" και προσθέτει "Η κοινότητα παράγει πατάτες, φρούτα, λαχανικά και άλλες καλλιέργειες και έχει σκοπό να μειώσει την εξάρτησή της από εισαγόμενα τρόφιμα".

Στο νησί, που βρίσκεται στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και συγκεκριμένα 2.816 χμ από την Νότια Αφρική και 3.360 χμ από την Νότια Αμερική, υπάρχει μόνο ένα χωριό και η πρόσβαση εκεί γίνεται μόνο από τη θάλασσα και αυτό μόνο 60 μέρες τον χρόνο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που συχνά επικρατούν εκεί.

Το νησί τα πρωτοείδε το 1506 ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Tristan da Cunha αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν αποβιβάστηκε. Η πρώτη εξερεύνηση του αρχιπελάγους έγινε από την Γαλλική φρεγάτα L'Heure du Berger το 1767. Στις 14 Αυγούστου του 1816 το Ηνωμένο Βασίλειο προσάρτησε επισήμως τα νησιά, κυβερνώντας τα από την Αποικία του Ακρωτηρίου στην Νότια Αφρική.

Η διοικητική αρχή είναι αρμοδιότητα της Βασίλισσας, που αντιπροσωπεύεται στο Έδαφος από τον Κυβερνήτη της Αγίας Ελένης. Επειδή ο Κυβερνήτης διαμένει μόνιμα στην Αγία Ελένη, διορίζεται ένας Διοικητής για να αντιπροσωπεύει τον Κυβερνήτη στα νησιά.

Δημοφιλή