Το συμβόλαιο θανάτου για τον μάνατζερ νυχτερινών μαγαζιών και τα χλιδάτα μπαρ της κοκαΐνης

Το συμβόλαιο θανάτου για τον μάνατζερ νυχτερινών μαγαζιών και τα χλιδάτα μπαρ της κοκαΐνης
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Curtis Gregory Perry/Flickr

Σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου από σκληρούς ποινικούς της νύχτας αποδίδουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τη μαφιόζικη δολοφονία του 36χρονου μάνατζερ γνωστών νυχτερινών κέντρων στη Βαρυμπόμπη.

Πρόκειται για τον άνδρα που δολοφονήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016 σε έναν χωματόδρομο από επαγγελματίες εκτελεστές που του έριξαν 12 σφαίρες και δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 36χρονος μάνατζερ μπορεί να είχε μπει στο στόχαστρο κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που θεωρούσε ότι το θύμα τους χρωστούσε χρήματα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι από το περασμένο φθινόπωρο αστυνομικοί αρμόδιων υπηρεσιών ερευνούσαν τον ρόλο του 36χρονου σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, χασίς και αμφεταμινών, σε γνωστά νυχτερινά καταστήματα της Αθήνας. Ο μάνατζερ είχε μπει στις λίστες με τους υπόπτους χωρίς όμως να αποδειχτεί τελικά κάτι εναντίον του. Η βασική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στόχευε τότε στην εξάρθρωση σπείρας που γεμίζει χλιδάτα μαγαζιά με παραισθησιογόνες ουσίες.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη στα χέρια τους πληροφορίες που θέλουν τον 36χρονο να είχε επαφή με ποινικό που εξετάζεται από την Ασφάλεια για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Στο μικροσκόπιο έχει μπει η μεταξύ τους σχέση και το κατά πόσο οι δυο τους είχαν κάποια οικονομική διαφορά.

Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μία διαφορά με έναν άνθρωπο της νύχτας αυτού του βεληνεκούς εγκυμονεί κινδύνους, ακόμα και για την υπογραφή συμβολαίου θανάτου. Το φθινόπωρο δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα βρέθηκε σε λίστα υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και στο παρελθόν ο μάνατζερ είχε απασχολήσει για ανάλογες υποθέσεις τις Αρχές. Εκτός, ωστόσο, από τους εντολείς της εκτέλεσης του 36χρονου η Αστυνομία αναζητά και τους ενόπλους που έκαναν τη δολοφονία με αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει φάκελοι ποινικών που έχουν διαπράξει ανάλογες εκτελέσεις στο παρελθόν και ανήκουν σε ομάδες της νύχτας.

Το παρελθόν του μάνατζερ

Ο δολοφονηθείς, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη για πρώτη φορά το 2004 από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή 1,5 κιλού κατεργασμένου χασίς, 500 χαπιών Έκσταση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA.

Μάλιστα οι ποσότητες των ναρκωτικών είχαν βρεθεί σε υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, που είχε επενδύσει η οικογένειά του αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Για εκείνη την υπόθεση είχε φυλακιστεί πέντε χρόνια. Το 2011 είχε συλληφθεί και πάλι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού για υπόθεση κατοχής 50 κιλών χασίς, μισού κιλού κοκαΐνης και ενός κιλού αμφεταμίνης. Τότε φυλακίστηκε μόλις… τρία χρόνια καθώς έκανε χρήση ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 27 του νόμου περί ναρκωτικών, παρέχοντας πληροφορίες για υποθέσεις σημαντικότερες από τη δική του με αποτέλεσμα να έχει ευνοϊκότερη δικαστική αντιμετώπιση στο μέγεθος της ποινής του.

Φιλικά του πρόσωπα είχαν αναφέρει την εξαφάνισή του, τουλάχιστον 2-3 ημέρες, πριν τον εντοπισμό του, χρόνος που ταιριάζει με τις εκτιμήσεις της ιατροδικαστού κα. Σουλτάνας Μαριανού, για τον χρόνο θανάτου. Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος έβγαλε βόλτα το σκύλο του, εντόπισε σε χωμάτινο δρόμο, στο 25ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Κατσιμιδίου, στην οδό Αγ. Μερκουρίου, έναν άνδρα γεμάτο αίματα πεσμένο στο έδαφος. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε επιχειρήσει να διαφύγει γι αυτό είχε δεχθεί πισώπλατα τους πυροβολισμούς. Ο τόπος της δολοφονίας ήταν λίγα μέτρα μακρύτερα, όπου εντοπίστηκαν μεγάλες κηλίδες αίματος, με τη σορό να έχει συρθεί από τους δράστες στο σημείο που βρέθηκε. Τα δικά του πρόσωπα αναγνώρισαν τη σορό του από τα χαρακτηριστικά τατουάζ που είχε στα χέρια του, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα με την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του.

Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, θεωρούν ότι το θύμα είχε συναντηθεί με τους δολοφόνους του στο απόμερο σημείο ενδεχομένως με κάποιο προσχηματικό ραντεβού. Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάλυκες πιστολιού και εκτιμούν ότι το θύμα είτε βλήθηκε από δύο τουλάχιστον περίστροφα, είτε από πιστόλι, με τους δράστες να έχουν μαζέψει τους κάλυκες του όπλου, ωστόσο μερικά από τα βλήματα έχουν βρεθεί στο σώμα του θύματος.

Δημοφιλή