ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλέξης Τσίπρας στη HuffPost Greece: «Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Να μην τη χάσουμε»

HuffpostGreece

Με αποκλειστική του δήλωση στην HuffPost Greece, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα στους θεσμούς και κυρίως στο ΔΝΤ ότι η καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να ακυρώσουν την μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και να πάνε χαμένες οι πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη διευθύντρια της The Huffington Post Arianna Huffington στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, αρκεί η πρώτη αξιολόγηση που θα αποτελέσει την έναρξη για τη συζήτηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό.

«Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακάμψει. Αρκεί να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο Έλληνα πρωθυπουργός στην διευθύντρια της The Huffington Post, προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν».

«Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενοι στους Ευρωπαίο εταίρους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα μου».

Τσίπρας: Η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών δεν είναι εύκολη υπόθεση

Για τον Αλέξη Τσίπρα «η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δε φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες» τόνισε χαρακτηριστικά. «Εύχομαι οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Arianna Huffington συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Vision Center που η The Huffington Post μοιράζεται με την Microsoft στο Νταβός, περπάτησαν μέχρι το Congress Center και συνέχισαν την συζήτησή τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Η HuffPost Greece, όλες αυτές τις ημέρες, παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Διαβάστε αναλυτικά.

Popular in the Community