Ο φερόμενος παιδραστής Τζίμι Σάβιλ του BBC είχε παρενοχλήσει γυναίκα μπροστά στην κάμερα

Ο φερόμενος παιδραστής Τζίμι Σάβιλ του BBC είχε παρενοχλήσει γυναίκα μπροστά στην κάμερα

Vaguely associated with Manchester, sort of.[Imgp5430.Jpg]" data-caption="Jim'll Fix ItVaguely associated with Manchester, sort of.[Imgp5430.Jpg]" data-credit="dullhunk/Flickr">

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία τα ανώτατα στελέχη του BBC δεν γνώριζαν ότι το παλιό αστέρι του σταθμού, Τζίμι Σάβιλ, παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες και είχε παιδοφιλικές τάσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει δεκάδες υποθέσεις παιδεραστίας στην δημοσιότητα, στις οποίες εμπλέκεται ο παρουσιαστής του BBC, Τζίμι Σάβιλ. Ο τελευταίος φέρεται να επισκεπτόταν σχολεία, όπου κακοποιούσε ανήλικα παιδιά ανενόχλητος. Ακόμα, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης ή βιασμού στα γραφεία και τα στούντιο του BBC, κατηγορώντας τα ανώτατα στελέχη του δικτύου ότι έκαναν «τα στραβά μάτια». Παρόλα αυτά, η δικαστής Janet Smith που εξέτασε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι το δίκτυο δεν φέρει ευθύνη. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σάβιλ πέθανε το 2011, χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, βίντεο από το 1976 βγαίνει και πάλι στην δημοσιότητα, προκαλώντας ερωτηματικά για την απόφαση του δικαστηρίου. Σε αυτό βλέπουμε τον Σάβιλ να είναι περιτριγυρισμένος από γυναίκες κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και να παρενοχλεί μια νεαρή γυναίκα. Ο παρουσιαστής θώπευε τη γυναίκα παρά την θέλησή της μπροστά στις κάμερες και εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει.

Η γυναίκα ονομάζεται Σίλβια Έντουαρτς και, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στην Daily Mail, ήταν μόλις 18 χρονών όταν έλαβε χώρα το περιστατικό. Η ίδια δηλώνει σοκαρισμένη με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς, όπως λέει, «υπάρχουν αποδείξεις καταγεγραμμένες στην κάμερα».

Δημοφιλή