ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2016 13:44 EET

Γιατί οι αστυνομικοί ανοίγουν πόλεμο με τον Κατρούγκαλο. Το ασφαλιστικό «καίει» και την ΕΛ.ΑΣ.

Menelaos Myrillas / SOOC

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι οποίοι διεμήνυσαν ότι «αφού δεν τα βρίσκουμε για το ασφαλιστικό στο γραφείο θα τα πούμε από εδώ και πέρα στον δρόμο».

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έμειναν άναυδοι –όπως λένε- σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό από τις «βόμβες» του νέου ασφαλιστικού που φέρνει τα πάνω κάτω στην ΕΛ.ΑΣ., όπως και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας.

Η συζήτηση έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του κ. Νίκου Τόσκα, ο οποίος επιχείρησε να υπερασπιστεί τα αιτήματα των αστυνομικών, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. «Προβλέπεται η μετάταξη των αστυνομικών σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου μετά την αποστράτευσή τους σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια, το τσεκούρεμα των εφάπαξ και των συντάξεων, ενώ απειλούνται άμεσα οι συντάξεις που παίρνουν οι γυναίκες και τα παιδιά των αστυνομικών που έχουν χαθεί εν ώρα καθήκοντος. Δηλαδή, ένας στρατηγός, όπως για παράδειγμα ο αρχηγός, που αποστρατεύεται στα 36 χρόνια τι θα κάνει; Και με ποια κριτήρια θα γίνονται οι κρίσεις; Δεν υπάρχει λογική σε αυτά τα πράγματα. Από εδώ και πέρα θα τα πούμε στους δρόμους», λέει συνδικαλιστής που ήταν παρών στην συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο.

Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις ακόμη και... καταλήψεις, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί.

Στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν για πρώτη φορά και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού.

Οι ένστολοι αποφάσισαν –μεταξύ άλλων- ότι θα σταθούν στο πλευρό των αγροτών και πιθανότατα αντιπροσωπείες ενστόλων να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο μπλόκα που έχουν στηθεί στις εθνικές οδούς.

Sponsored Post