Πόσο πιθανό είναι να έχετε συγγενική σχέση με τον σωσία σας; Δύο κορίτσια έκαναν τεστ DNA και πήραν την απάντηση

Πόσο πιθανό είναι να έχετε συγγενική σχέση με τον σωσία σας; Δύο κορίτσια έκαναν τεστ DNA και πήραν την απάντηση

Η Νiamh Geaney και η Irene Adams, είναι 26 ετών και μοιάζουν «σαν δυο σταγόνες νερό». Μέχρι πριν από λίγο καιρό η μία δεν γνώριζε την άλλη αλλά κατάφεραν να έρθουν σε επαφή όταν η πρώτη έφτιαξε την ιστοσελίδα Twin Strangers- ένα διαδικτυακό project με «αποστολή» να βρει, όποιος το επιθυμεί, τον σωσία του.

Οι δύο κοπέλες, απ' όταν ήρθαν σε επαφή άκουγαν διαρκώς φίλους και γνωστούς να τις ρωτούν εάν είναι σίγουρες πως δεν έχουν κάποια συγγένεια καθώς η ομοιότητα τους, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, είναι εκπληκτική.

Έτσι αποφάσισαν – όπως θα δείτε και στο video- να κάνουν ένα DNA test για να πάρουν την πολυπόθητη απάντηση. Μπορεί κάποιας/α που μας μοιάζει τόσο πολύ να είναι συγγενής μας; Μακρινός ή κοντινός, ετεροθαλής αδελφός ή αδελφή ή έστω εάν τα γενεαλογικά δέντρα του καθενός , μπορεί να ενώνονται έστω και 20.000 χρόνια πίσω.

Το αποτέλεσμα; Οι πιθανότητες τα δύο κορίτσια να είναι αδερφές είναι 0% και σε καμία περίπτωση δεν έχουν κάποιο κοινό γονιό. Μάλιστα το τεστ αποκάλυψε πως οι πρόγονοι των δύο κοριτσιών έζησαν σε τελείως διαφορετικά σημεία του πλανήτη, γεγονός που ενισχύει την απόρριψη κάθε πιθανής συγγένειας ακόμη και πίσω στο χρόνο.

Μήπως όμως αυτό σημαίνει, αφού δεν υπάρχει κάποιος γενετικός σύνδεσμος, πως δεν είμαστε και τόσο «μοναδικοί όσο μπορεί να νομίζαμε;

Η Geaney πάντως δηλώνει πως παραμένει ενεργή ως «κυνηγός σωσιών» ενώ εκτός από την Adamw, η οποία μένει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι της στο Δουβλίνο, έχει βρει και μια ακόμη η οποία ζει στη Γενεύη.

Εσείς τι λέτε; Θα αναζητήσετε τον σωσία σας;

33 σωσίες διασήμων

Πηγή: Independent