Σε τι χρησιμεύει η πολύ μικρή πλαϊνή τσέπη που έχουν τα τζιν παντελόνια;

Σε τι χρησιμεύει η πολύ μικρή πλαϊνή τσέπη που έχουν τα τζιν παντελόνια;
classic design jeans small and big pockets
Aigars Reinholds via Getty Images
classic design jeans small and big pockets

Οι τσέπες στα τζιν παντελόνια είναι συνήθως πέντε. Δύο στη πίσω πλευρά, δύο πλαϊνές αλλά υπάρχει και εκείνη η πέμπτη...Η ορθογώνια, που φαίνεται να «ξεπηδά» μέσα από την δεξιά, πλαϊνή. Τι εξυπηρετεί όμως αυτή η «κλασσική» πλέον πέμπτη τσέπη που φαίνεται μας σύστησε ο Levi Strauss και αντέγραψαν οι περισσότεροι σχεδιαστές jeans;

Προφανώς την ίδια απορία έχουν και άλλοι. Έτσι κάποιοι σκέφτηκαν να θέσουν το ερώτημα στο Quora και αμέσως ειδικοί επί των jeans έσπευσαν να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Η χρήστης Renata Janoskova φαίνεται πως είχε τη σωστή: η πέμπτη τσέπη, είναι «τσέπη ρολογιού» (watch pocket), κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το μέγεθός της- ή τουλάχιστον το αρχικό, κλασικό μέγεθος, αφού πλέουν υπάρχουν αρκετές παραλλαγές.

Όπως εξήγησε κ.Janoskova ο Levi Strauss, έραψε αυτήν τσέπη για να διευκολύνει τους cowboys: «οι γελαδάρηδες συνήθως τοποθετούσαν τα ρολόγια τους στην άκρη μιας αλυσίδας και τα τοποθετούσαν στην τσέπη του γιλέκου. Προκειμένου να μην σπάνε, ο Levis εισήγαγε αυτή την μικρή τσέπη».