ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/01/2016 14:58 EET | Updated 24/01/2016 15:00 EET

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας

Στο σύνθημα «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» συμπυκνώνεται το πολιτικό στίγμα της ομιλίας που απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αν και επρόκειτο να ξεκινήσει την ομιλία του στις 18:30 άρχισε να μιλά στις 20:00.

Στην ανοικτή συγκέντρωση, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους στόχους και τα στοιχήματα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης της προσπάθειας για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης προσδιορίζεται στα βήματα: της έγκαιρης και επιτυχούς αξιολόγησης, της έναρξης της συζήτησης για το χρέος και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να προχωρήσουν οι στοχεύσεις της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.

Στην τελευταία συνέντευξή του (προ δύο ημερών στην Huffington Post) ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας».

«Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», συμπλήρωνε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στη σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου χρόνου και τους κεντρικούς σταθμούς της, έως την επίτευξη της συμφωνίας του καλοκαιριού στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ασκήσει κριτική για τη στάση και το νεοφιλελεύθερο πρόσημο των πολιτικών που καταλογίζει στη ΝΔ ότι πρεσβεύει, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών.