Το πρωί άνδρες της «ΔΙΑΣ», το βράδυ σωματοφύλακες γνωστού επιχειρηματία

Το πρωί άνδρες της «ΔΙΑΣ», το βράδυ σωματοφύλακες γνωστού επιχειρηματία
Eurokinissi

Το πολυτελές σπίτι γνωστού επιχειρηματία στο βόρεια προάστια της Αθήνας φυλούσαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι δύο αστυφύλακες συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας για «ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και για άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση τους ως αστυνομικοί». Μαζί τους κατηγορείται και ένας λιμενικός (αρχικελευστής), ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο λιμενικός ήταν ο συντονιστής της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε επιχειρηματίες.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που δέχθηκε καταγγελίες ότι τρία εν ενεργεία μέλη των σωμάτων ασφαλείας έκαναν παράλληλα δεύτερη δουλειά ως φρουροί μεγαλοεπιχειρηματία. Οι αξιωματικοί των «αδιάφθορων» έλεγξαν την πληροφορία και διαπίστωσαν ότι η πληροφορία είχε βάση. Το Σάββατο το μεσημέρι, οι αστυνομικοί της Εσωτερικών Υποθέσεων πήγαν στη βίλλα των βορείων προαστίων και συνέλαβαν τους συναδέλφους τους.

Όπως διαπιστώθηκε, κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ο αρχικελευστής του Λιμενικού ο οποίος ήταν εκείνος ο οποίος και συντόνιζε τις βάρδιες. Παρότι αναζητήθηκε, δεν εντοπίσθηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου. Συμπεριλαμβάνεται όμως στη δικογραφία η οποία μαζί με τους δυο συλληφθέντες απεστάλη στις εισαγγελικές αρχές. Οι δυο αστυφύλακες μετά τη σύλληψή τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία.

Δημοφιλή