ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/01/2016 12:37 EET | Updated 25/01/2016 12:37 EET

ΤΕΕ:Οι μηχανικοί δεν είναι φίλοι της ασάφειας. Περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα

Eurokinissi

Δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις βελτιωτικές προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα μπλοκάκια και τους νέους επιστήμονες, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Γιώργος Στασινός και διεμήνυσε πως μέχρι να υπάρξουν σαφείς προτάσεις και λύσεις ο αγώνας θα συνεχιστεί.

«Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε με καλή διάθεση.

Του εξηγήσαμε ότι στο συλλαλητήριο των επιστημόνων δεν υπήρχαν πλούσιοι μηχανικοί, γιατί απλά πλέον αυτοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μηχανικοί χωρίς δουλειά.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα των υπερβολικών εισφορών και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των μηχανικών.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τεράστια απόσταση από την κατανόηση του προβλήματος μέχρι την επίλυση.

Επειδή οι μηχανικοί δεν είναι φίλοι της ασάφειας, δημιουργικής ή μη, περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις από το Υπουργείο.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Στασινός.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (25/1) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εκ μέρους των επιστημονικών φορέων συμμετείχαν, εκτός του προέδρου του ΤΕΕ ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων, την σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει όσο το δυνατόν τους νεότερους, καθώς και τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες έτσι ώστε το Ασφαλιστικό Σύστημα, που οδηγήθηκε σε κρίση μετά από συστηματική λεηλασία, κακοδιαχείριση και ανισότητες, να καταστεί, όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και κοινωνικά δίκαιο.