Διαδηλώσεις με επεισόδια σε όλη τη Γαλλία. Διαμαρτύρονται οδηγοί ταξί, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Διαδηλώσεις με επεισόδια σε όλη τη Γαλλία. Διαμαρτύρονται οδηγοί ταξί, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Σε διαμαρτυρίες προχώρησαν σήμερα, Τρίτη, οι οδηγοί ταξί σε όλη τη Γαλλία, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή παροχής υπηρεσιών μεταφοράς Uber. Οι οδηγοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους του Παρισιού, ενώ η κίνηση διαταράχθηκε και σε δρόμους άλλων πόλεων. Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τουλάχιστον 20 ταξιτζήδων που φέρονται να έβαλαν φωτιές ή να προκάλεσαν βίαια επεισόδια. Σύμφωνα με τις τις τελευταίες πληροφορίες, οδηγοί έκαψαν λάστιχα στην άσφαλτο και προκάλεσαν ζημιές.

«Οι οδηγοί Uber καταστρέφουν τους επαγγελματίες που πληρώνουν φόρους και σέβονται τους κανόνες», δήλωσε εκπρόσωπος των Γάλλων οδηγών ταξί, Rachid Boudjema.

Εκτός από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων, στη Γαλλία σήμερα, Τρίτη, απεργούν εκατομμύρια εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι υπηρεσιών υγείας και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και το υψηλό κόστος ζωής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις προς Γαλλία, λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στις διαμαρτυρίες. Λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μάνουελ Βαλς, συμφώνησε να συναντηθεί με τους οδηγούς ταξί ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Υπενθυμίζουμε ότι διαμαρτυρίες με τα ίδια αιτήματα έλαβαν χώρα και το φθινόπωρο του2015.

gallia

Δημοφιλή