Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 56χρονου παιδόφιλου από την Καλλιθέα. Είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 56χρονου παιδόφιλου από την Καλλιθέα. Είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν
ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εισαγγελικής άδειας τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 56χρονου παιδόφιλου, ο οποίος είχε ασελγήσει σε βάρος ανήλικων στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για τον Γιάννη Κουλούρη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2015. Ο 56χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος παρότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί ξανά για φρικιαστικές πράξεις σε βάρος παιδιών. Ειδικότερα, είχε καταδικαστεί το 2005 για αποπλανήσεις παιδιών, φυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους συνεχίζοντας απτόητος τις αποπλανήσεις ανηλίκων.

Μόνο που φρόντισε να εξελίξει τη δράση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έτσι, χρησιμοποιούσε την εφαρμογή «Viber» στο κινητό του προκειμένου να συνομιλεί με τα θύματά του, τα οποία προσπαθούσε να «ψαρέψει» από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως Facebook). Ο Γιάννης Κουλούρης έκλεινε ραντεβού με τα παιδιά σε πλατείες της Καλλιθέας και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους σε σκοτεινούς δημόσιους χώρους. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, τρεις φορητοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος τα οποία περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων δια της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας.

Δημοφιλή