ΔΙΕΘΝΕΣ
28/01/2016 12:35 EET | Updated 28/01/2016 12:35 EET

Ψηφοφορία των Financial Times: «Διαγραφή του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα την φιλοξενία των προσφύγων;»

Twitter/ft

Οι Financial Times ξαναχτυπούν και έθεσαν το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα τη φιλοξενία προσφύγων θέτοντας αυτή τη φορά τη συγκεκριμένη προκλητική πρόταση σε ψηφοφορία.

Ειδικότερα η βρετανική εφημερίδα έθεσε σήμερα Πέμπτη σε ψηφοφορία το εξής ερώτημα: «Πρέπει να διαγραφεί το Ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα την φιλοξενία των προσφύγων στην Ελλάδα;».

Μέχρι στιγμής το 55% των συμμετεχόντων έχει απαντήσει «ναι» και το 45% «όχι».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Gideon Rachman, ειδικός επί διπλωματικών θεμάτων, έγραψε στους FT άρθρο με τίτλο: «Το ελληνικό χρέος το κλειδί για την προσφυγική κρίση». 

Η πρόταση» που διατυπώνει είναι η Ελλάδα θα συμφωνήσει να σφραγίσει τα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τη ροή μεταναστών προς την βόρεια Ευρώπη και οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά με αντάλλαγμα, η Γερμανία να συμφωνήσει σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά και σε οικονομική βοήθεια για την διαχείριση της τρέχουσας κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 οι Financial Times είχαν θέσει σε ψηφοφορία το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.