Είναι ώρα να πάτε παρακάτω: 9 σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ο κατάλληλος

Είναι ώρα να πάτε παρακάτω: 9 σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ο κατάλληλος
Studio portrait of couple arguing
SuperStock via Getty Images
Studio portrait of couple arguing

Ο σύντροφός μας πρέπει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας, να μας εμπνέει να γινόμαστε καλύτεροι και να μας κάνει να γελάμε. Εάν όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν, τότε μάλλον είστε με τον λάθος άνθρωπο.

1. Δεν αναγνωρίζει τις δυνατότητές σας

Ο άνθρωπος που πρέπει να έχετε δίπλα σας είναι κάποιος που αναγνωρίζει την αξία σας και δεν σας αγχώνει. Ακούγεται απλοϊκό αλλά είναι σημαντικό να νιώθει κανείς άνετα, ασφάλεια, να νιώθει αποδεκτός και ότι τον εκτιμούν, να νιώθει ότι τον υποστηρίζουν, ότι τον καταλαβαίνουν και ότι τον θέλουν στην σχέση. Ο σωστός σύντροφος μας βοηθά να νιώθουμε περισσότερο ο εαυτός μας και όχι να γίνουμε άλλοι.

2. Δεν μοιράζεστε την ίδια αίσθηση του χιούμορ

Θα υπάρχουν τόσα εμπόδια και δυσκολίες στην ζωή σας που αν δεν μπορείτε να γελάτε με αυτά που σας συμβαίνουν και να κάνετε αστεία που θα εκτιμάτε και θα απολαμβάνετε και οι 2 σας, τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

3. Οι καβγάδες σας είναι πάντα άνισοι και άσχημοι

Σε μία σχέση είναι βέβαιο και ότι θα διαφωνήσεις και ότι θα τσακωθείς, αλλά αν έχεις τον «σωστό άνθρωπο απέναντί σου, ακόμα και οι καβγάδες δεν θα έχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Δεν θα έχουν άσχημους χαρακτηρισμούς και βρισιές.

4. Δεν είναι ο καλύτερός σας φίλος (ή η καλύτερή σας φίλη)

Ο/Η σύντροφός σας πρέπει να είναι στο πλάι σας, να είναι ο άνθρωπός σας, αυτός στον οποίο στηρίζεστε και μπορείτε να πείτε τα πάντα. Αν νιώθετε ότι δεν είστε εκτός από εραστές και φίλοι, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε την σχέση σας. Μία δυνατή φιλία, ισοδυναμεί με μία δυνατή σχέση.

5. Δεν του/της έχετε εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο οποιαδήποτε σχέσης. Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε η σχέση σας θα είναι γεμάτη ανασφάλεια και άγχος. Ποιος θέλει μία τέτοια σχέση;

6. Δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού

Σας αφήνει να κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνος/η σας, ενώ εκείνος/η κάθεται στον καναπέ και σας κοιτάει; Ειδικά, αν πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος πιστεύει ότι οι «άντρες δεν πρέπει να κάνουν δουλειές στο σπίτι, επειδή αυτά είναι για γυναίκες», είναι ένδειξη ενός γενικότερου τρόπου σκέψης, που θα τον βρείτε μπροστά σας και στο μέλλον.

7. Έχει κάνει λάθη στο παρελθόν (όπως όλοι μας) αλλά δεν έχει μάθει από αυτά

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Συνήθως, το πως έχουμε συμπεριφερθεί σε προηγούμενες σχέσεις μας είναι ένδειξη για το πως θα πάνε οι μελλοντικές σας σχέσεις. Σίγουρα, όλοι έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν, αλλά το να μην μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει την παλαιότερη λανθασμένη συμπεριφορά του ή να μην έχει μάθει από τα λάθη τους είναι ανησυχητικό.

8. Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη

Μέσα σε μία σχέση, όλοι κάνουν λάθη. Το σημαντικό είναι να μπορείς να τα ξεπεράσεις, να τα παραδεχτείς και να ζητήσεις συγγνώμη για αυτά.

9. Δεν σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος/η

Τις στιγμές που εσύ ο ίδιος αμφισβητείς τον εαυτό σου ή νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις ο κατάλληλος σύντροφος είναι εκείνος που θα σου δώσει δύναμη, θα σε υποστηρίξει και θα σε παροτρύνει να πιστέψεις στον εαυτό σου, υπενθυμίζοντάς σου την αξία σου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.