ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση με non papers είναι προπαγάνδα

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση με non papers είναι προπαγάνδα
Eurokinissi

Στο θέμα της ενημέρωσης και σε αυτό της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην πρώτη ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρέχει ουσιαστική ενημέρωση με αλήθεια, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η πρακτική ΣΥΡΙΖΑ που έκανε κανόνα τις διαρροές και τα non paper είναι μη ενημέρωση, είναι προπαγάνδα» ανέφερε και προανήγγειλε θεματικές ενημερώσεις αλλά και σε έκτακτες περιστάσεις e-briefing με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Είπε, επίσης, ότι σε τακτικά διαστήματα θα πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους διαπιστευμένους συντάκτες για μια γενική off the record συζήτηση.

Σχετικά με τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εδώ και έναν χρόνο επιχειρεί συστηματικά να τις πλήξει.

«Αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτόπισης, σαφής επιδίωξη αδρανοποίησης και άλωσης των ανεξάρτητων αρχών. Υπάρχει αλλεργία της κυβέρνησης σε αυτές τις αρχές» είπε, ενώ ειδικά για το ΕΣΡ έκανε λόγο για ιδιότυπο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα μεταξύ της ηγεσίας της αρχής και του υπουργού Επικράτειας.

Στη συνέχεια για την επιτροπή ανταγωνισμού ανέφερε ότι η στάση της κυβέρνησης «επιβεβαιώνει τη βούληση της κυβερνητικής άλωσης των ανεξάρτητων αρχών».

«Θελουμε ισχυρές και λειτουργικές ανεξάρτητες αρχές, με συγκεκριμένο ρόλο και όχι διάκοσμο ελεγχόμενης δημόσιας διοίκησης. Γι αυτό θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια άλωσης, φίμωσης ή κατάργησης των ανεξάρτητων αρχών» συμπλήρωσε.

Δημοφιλή