Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II»
ARCHIVE

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ο Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II», με την υποστήριξη της Sony Mobile, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειες νέων ανθρώπων για καινοτομία και ανάπτυξη με οδηγό την προοδευτική σκέψη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εννέα διαγωνιζόμενες ομάδες που παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους και έκαναν την πρόταση τους για πρωτότυπα projects που συνδέονται με τον χώρο της ναυτιλίας, του τουρισμού και της «γαλάζιας οικονομίας» και μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, λαμβάνοντας τη σωστή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Η κριτική επιτροπή και η ψηφοφορία του κοινού ανέδειξαν 5 νικητές οι οποίοι κέρδισαν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της “Aephoria” και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA και την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016.

Ο πρώτος νικητής, η ομάδα του project “Hopwave”, ενός πρωτοποριακού Mobile App που βοηθάει τον χρήστη να οργανώσει το ταξίδι του, να ανακαλύψει και να κινηθεί στα Ελληνικά νησιά παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με όλα τα μέσα μεταφοράς που πρόκειται να χρησιμοποιήσει, έλαβε το Sony Xperia Bluegrowth Award που περιλαμβάνει: οικονομική υποστήριξη αξίας 5.000€, εξελιγμένα Xperia smartphones καθώς και τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο επόμενο Xperia smartphone της Sony.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και παρόντα τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς επίσης και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρο Κόκκαλη.

Δημοφιλή