Χώρισες; Αυτά είναι τα 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στα social media

Χώρισες; Αυτά είναι τα 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στα social media
Portrait young shocked business woman sitting in front of laptop computer looking at screen isolated on grey wall background. Funny face expression emotion feelings problem perception reaction
SIphotography via Getty Images
Portrait young shocked business woman sitting in front of laptop computer looking at screen isolated on grey wall background. Funny face expression emotion feelings problem perception reaction

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τον χωρισμό. Κάποια είναι φυσιολογικά, άλλα είναι δυσάρεστα, μερικά είναι αγχωτικά και ορισμένα είναι απαγορευτικά.

Πάντα ένας χωρισμός είναι δυσάρεστος και στενάχωρος, αλλά ειδικά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου, ένας χωρισμός μπορεί να γίνει ακόμα πιο επώδυνος.

Πριν κάνετε πράγματα που θα μετανιώσετε και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των social media (που δεν ξεχνά τίποτα), αποσυνδεθείτε από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και μην κάνετε τα παρακάτω 7 πράγματα.

1. Μην διαγράψετε κάποιον

Εάν κάποιος σας έχει βλάψει ή είχατε μαζί του μία σχέση τοξική, ήρθε η ώρα να τον διαγράψετε από φίλο σας από το Facebook ή να τον κάνετε unfollow από το Instagram και το Twitter. Αλλά, αν είστε απλά εκνευρισμένοι ή πικραμένοι, προσπαθήστε να ηρεμήσετε και μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Άλλωστε, αυτή σας η κίνηση μπορεί να προκαλέσει περισσότερα δυσάρεστα συναισθήματα και εσείς σίγουρα δεν θέλετε να προσθέσετε κι άλλη συναισθηματική φόρτιση στην ζωή σας.

2. Μην βιαστείτε να σβήσετε φωτογραφίες

Αφού σας έχει πει ότι θέλει να χωρίσετε το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να βλέπετε φωτογραφίες που είστε οι δυο σας αγκαλιά. Αρχικά, να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται ο λογαριασμός σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι το άλμπουμ της σχέσης, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση. Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν είναι πιθανό να μετανιώσετε που τον/την διαγράψατε τόσα εύκολα από τη ζωή σας.

3. Μην κάνετε αναρτήσεις με λεπτομέρειες από τον χωρισμό σας

Είστε στεναχωρημένοι. Το ξέρετε εσείς, το ξέρουν οι φίλοι σας, το ξέρει και η οικογένειά σας. Γιατί χρειάζεται να το μάθει η παλιά σας συμμαθήτρια που έχετε να δείτε 20 χρόνια ή το παλιό σας αφεντικό; Όπως δεν χρειάζεται να ξέρουν ούτε πως χωρίσατε, ούτε τις κουβέντες που ανταλλάξατε, ούτε ότι το πρόβλημα ήταν ότι δεν τα πηγαίνατε και τόσο καλά στην κρεβατοκάμαρα.

4. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες που δείχνουν ότι περνάτε τέλεια

Αρχικά, δεν πείθετε κανέναν! Επιπλέον, μετά από έναν χωρισμό είναι φυσιολογικό και να μην είστε καλά και να είστε στεναχωρημένοι, οπότε οι φωτογραφίες αυτές φαίνονται παράταιρες. Οι άνθρωποι γύρω σας, αλλά και ο/η πρώην σας μπορούν να καταλάβουν ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα υπερ-προσπάθειας.

5. Μην κάνετε αναρτήσεις ή ανεβάζετε φωτογραφίες για να πάρετε εκδίκηση

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία ή γράφοντας κάτι που ξέρετε ότι θα πληγώσει τον/την πρώην σύντροφό σας, είναι σαν να χτύπημα κάτω από την ζώνη. Όσο κι αν θέλετε να πληγώσετε κάποιον καλύτερα να δείξετε την ευγένεια και την ανωτερότητά σας μετά τον χωρισμό, παρά να πάρετε τον ρόλο του κακού.

6. Μην προσεγγίσετε κάποιον φίλο/φίλη του/της

Κάτι απαγορευτικό μετά τον χωρισμό είναι να προσεγγίσετε κάποιον φίλο του/της και ειδικά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην αρχίσετε να κάνετε σχόλια σε φωτογραφίες του ή να της στέλνετε μηνύματα. Και φέρνετε τον εκάστοτε φίλο σε δύσκολη θέση και δεν δημιουργείτε την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας.

7. Μην αρχίσετε να τον/την παρακολουθείτε

Είναι βέβαιο ότι αφού χωρίσετε θα είστε περίεργοι σχετικά με το τι συμβαίνει στην ζωή του/της. Το να μπαίνετε κάθε τρεις και λίγο στο προφίλ του/της μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό με αποτέλεσμα να αρχίσετε να ψάχνετε και την παραμικρή λεπτομέρεια, να κάνετε σενάρια (που συχνά δεν ευσταθούν) και να σας γίνει εμμονή. Μερικές φορές, αυτό το λεγόμενο stalking μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και μέχρι τους φίλους, τους γνωστούς και τους συγγενείς. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα γιατί θα σας εξαντλήσει συναισθηματικά και, κυρίως, δεν θα σας αφήσει να συνεχίσετε την ζωή σας.