Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Άντεν

Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Άντεν
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν την Παρασκευή από επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο Άντεν, ανέφεραν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πως ο οδηγός του αυτοκίνητου πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σημείο ελέγχου στην Ακάμπα. Η επίθεση συνέβη σε κοντινή απόσταση από το σημείο επίθεσης βομβιστή–καμικάζι την Πέμπτη που είχε στόχο σημείο ελέγχου, σε απόσταση περίπου 500μ. από το προεδρικό παλάτι Αλ Μαάσικ. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν οχτώ νεκροί, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι την στιγμή της επίθεσης ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι Μανσούρ βρισκόταν εντός του παλατιού, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι και 17 τραυματίστηκαν από την επίθεση της Πέμπτης, ανάμεσα τους στρατιώτες και άμαχοι πολίτες, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλί Σάλεχ, διευθυντής του νοσοκομείου αλ Τζουμχουρίγια στο Άντεν, όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας πως το όνομα του βομβιστή–καμικάζι ήταν Αμπού Χανίφα αλ Χολάντι, υποστηρίζοντας πως ήταν Ολλανδός υπήκοος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik)

Δημοφιλή