Σύλληψη υπόπτου για τζιχάντ στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης

Σύλληψη υπόπτου για τζιχάντ στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης
Eurokinissi

Άνδρας ηλικίας 30 ετών, με σουηδικό διαβατήριο και καταγωγή από τη Βοσνία, συνελήφθη στον σταθμό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης πριν από μια εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, είχε συλληφθεί στη Βοσνία το 2005 και είχε βρεθεί στο σπίτι του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, όπως και μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη, όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Επίσης οι διωκτικές αρχές είχαν στην κατοχή τους, μετά από την ίδια έρευνα στην οικία του, βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν άντρας με μάσκα να απειλεί με τρομοκρατική επίθεση στον Λευκό Οίκο.

Ο 30χρονος βρίσκεται στις λίστες με τους υπόπτους για τρομοκρατία σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση για κατοχή εκρηκτικών. Οι μυστικές υπηρεσίες ποτέ δεν έπαψαν να ερευνούν τις τυχόν σχέσεις του με την αλ Κάιντα.

Οι Έλληνες αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναζητούν το ποιος μπορεί να ήταν ο τελικός προορισμός του 30χρονου, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, την Τουρκία ως χώρα τράνζιτ. Σημειώνεται πως στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε ένα πολεμικό μαχαίρι.

Μέχρι τώρα δεν έχει πει κάτι το διαφωτιστικό στην ανάκρισή του από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Μαζί με τον 30χρονο ήταν και ένας 25χρονος από την Υεμένη , ο οποίος επίσης συνελήφθη και ο οποίος εξετάζεται. Ωστόσο, η περίπτωση δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές.

Δημοφιλή