Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση του Λέτο με την Κατάνια

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση του Λέτο με την Κατάνια
Sport24

Aλλαγή δεδομένων σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/2) στη διαπραγμάτευση του Σεμπαστιάν Λέτο με τη διοίκηση της Κατάνια. Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας για τη λύση του συμβολαίου τους, φαίνεται πως στην αποτύπωση των όρων στα έγγραφα, κάποιος από τους δύο υπαναχώρησε και μετέβαλλε τις απαιτήσεις του.

Στον ελληνικό Τύπο κυκλοφόρησε το σενάριο ότι ο Αργεντινός δεν μπορούσε να βρει ένα στέλεχος της Κατάνια με δικαίωμα υπογραφής, ώστε να υπογραφεί το χαρτί της αποδέσμευσης του. Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού τη Δευτέρα (1/2) η Κατάνια έχει αποκτήσει 2 παίκτες και έχει παραχωρήσει 7 παίκτες.

Συγκεκριμένα, πούλησε τον Αντρέα Ντε Ρόσι στον Ακράγαντα, τον Φάμπιο Σαρσέλα στην Κρεμονέζε, τον Λορίς Μπακέτι στη Μονόπολι, τους Μάρκ Μπάρισιτς και Τζιουτζέπε Ρούσο στη Μεσίνα, τον Ματία Ροσέτι στη Ρομάνι, τον Τζουσέπε Φικάρα στη Ματσεράτα αγόρασε τον Φραντσέσκο Μπομπάρντι από τη Στάμπια και τον Φλορίν Νογκοφάτου από τη Νοβάρα. Είναι κατανοητό ότι με τόσο έντονη δραστηριότητα, αποκλείεται ο Λέτο να μην συνάντησε ούτε έναν εκπρόσωπο του club για να διευθετήσει τα διαδικαστικά της αποδέσμευσης του.

Διότι ναι μεν ο μεγαλομέτοχος της Κατάνια και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, Wind Jet, Αντονίνο Πουλβιρέντι, διώκεται ποινικά για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η διοίκηση της ιταλικής ομάδας λειτουργεί και έχει στελεχωθεί πλήρως.

Όσον αφορά την εμπλοκή στην αποδέσμευση του Λέτο, οι πληροφορίες από την Ιταλία συλλέγονται συγκεχυμένες. Η μία θεωρία υποστηρίζει ότι η διοίκηση της Κατάνια πρότεινε να καταβάλλει ακόμα λιγότερα χρήματα στον 29χρονο επιθετικό απ' όσα προβλέπονταν στην απογευματινή συμφωνία, κάτι που ο ίδιος δεν αποδέχτηκε. Όσο για τη δεύτερη, κάνει λόγο για οικονομικές αξιώσεις της Κατάνια για την πώληση των δικαιωμάτων του, μία απαίτηση που απέρριψε δίχως δεύτερη σκέψη ο Λέτο.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ του ατζέντη του Λέτο και των στελεχών της Κατάνια συνεχίζεται, αφού στην Ιταλία η προθεσμία εκπνέει στις 12 τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας. Συνεπώς, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, έστω και μικρά, για να λυθεί το συμβόλαιο και να δηλωθεί ο Λέτο ως ελεύθερος.

Ο Λέτο ενημερώνει διαρκώς και τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού και τους έχει εξηγήσει ότι ενδέχεται να διεκδικήσει την ελευθερία του μέσω προσφυγής στην ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, επειδή η Κατάνια του οφείλει αρκετά χρήματα. Μόνο που μία τέτοια διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα αργήσει να τελεσιδικήσει. Από τον Παναθηναϊκό τον τόνισαν ότι θα περιμένουν και στο χειρότερο σενάριο, θα συζητήσουν την προοπτική να συνεργαστούν εν όψει του καλοκαιριού.

Πάει στην Λουγκάνο ο Χρήστος Δώνης

Σε ότι έχει να κάνει με τον Χρήστο Δώνη όπως όλα δείχνουν θα γίνει και αυτός κάτοικος Ελβετίας, με την Λουγκάνο, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο μικρότερος αδερφός του, ο Τάσος Δώνης, να δείχνει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Οι μεταγραφές στην Ελβετία όμως ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα και ο Δώνης έχει χρόνο για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του.

Ήδη έχουν αποχωρήσει από το τριφύλλι οι Νίνης, Ατζαγκούν, Καρέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταμπάκης, Σταματάκης ενώ δεν έχουν βρει ομάδα και αναμένεται να παραμείνουν οι Μπούρμπος, Βέμερ και Αναγνωστόπουλος που δεν υπολογίζονται.

Πηγή:Sport24

Δημοφιλή