Φορτηγό πλοίο 164μ με επικίνδυνη κλίση στον Ατλαντικό. Παρασύρεται προς τις ακτές της Γαλλίας. Προσπάθειες ρυμούλκησης

Φορτηγό πλοίο 164μ με επικίνδυνη κλίση στον Ατλαντικό. Παρασύρεται προς τις ακτές της Γαλλίας

Η τελευταία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου Modern Express, που βρίσκεται εδώ και επτά ημέρες ακυβέρνητο και έχοντας πάρει μεγάλη κλίση στον Κόλπο της Γασκώνης, ανοικτά των γαλλικών ακτών, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, όωπς ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

"Ξεκίνησε η επιχείρηση προσπάθειας ρυμούλκησης. Τέσσερις ειδικοί του SMIT Salvage βρίσκονται επί του πλοίου", ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Λιμενική Αρχή του Ατλαντικού, διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επιχείρηση.

Η SMIT Salvage είναι ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στη διάσωση πλοίων.

Το φορτηγό πλοίο Modern Express, μήκους 164 μέτρων, που μεταφέρει 3.600 τόννους ξύλου και μηχανήματα, βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Το υπό παναμαϊκή σημαία πλοίο, προερχόταν από τη Γκαμπόν και είχε προορισμό το λιμάνι της Χάβρης, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από το βορειο-δυτικό άκρο της Ισπανίας έχοντας πάρει κλίση εξαιτίας μετατόπισης φορτίου.

Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ισπανικά ελικόπτερα.

Σε περίπτωση αποτυχίας της σημερινής επιχείρησης, το πλοίο θα βυθισθεί και θα ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Οι λιμενικές αρχές θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει εκτεταμένη ρύπανση, διότι δεν μεταφέρει παρά 300 τόννους ντίζελ κίνησης.

Δημοφιλή