Η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς που θα γραπώνουν τα ανεπιθύμητα drones

Η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς που θα γραπώνουν τα ανεπιθύμητα drones
Reuters

Τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν πετούν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους ή πολιτικές συγκεντρώσεις. Παρόλα αυτά, οι αρχές πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν αποτελεσματικό τρόπο για να τα απομακρύνουν από περιοχές όπου ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα. Η Ολλανδία βρήκε όμως μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα, επανδρώνοντας στα σώματα ασφαλείας φτερωτούς αστυνομικούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς που θα γραπώνουν τα drones και θα τα προσγειώνουν με ασφάλεια στο έδαφος. Η είδηση, η οποία είχε αρχικά διαψευστεί από πολλούς ως «αστικός μύθος», κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς η συγκεκριμένη μέθοδος θυμίζει άλλες εποχές, όταν ο άνθρωπος στρεφόταν στο ζωικό βασίλειο και όχι στη φύση για να λύσει τα προβλήματά του.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται για ψεύτικη είδηση, όμως αποδεικνύεται ότι είναι πολύ αποτελεσματική (μέθοδος)», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας ονόματι Dennis Janus.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μια εταιρεία που ονομάζεται «Φύλακας από Ψηλά» εκπαιδεύει μαζί με τους αστυνομικούς τα πουλιά, ώστε αυτά να αναγνωρίζουν τα drones ως θηράματα. Γι' αυτό το λόγο, κάθε φορά που οι αετοί γραπώνουν κάποιο drone, οι εκπαιδευτές τους επιβραβεύουν με ένα κομμάτι κρέας.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί πουλιά για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη από την αρχαιότητα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ταχυδρομικά περιστέρια για να αποστέλλουν μηνύματα ο ένας στον άλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος περιστεριών χρησιμοποιούνταν συχνά και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Δημοφιλή