Σκυλίτσα θύμα κακοποίησης, κολλάει τη μουσούδα της στους τοίχους και αρνείται να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον

Σκυλίτσα θύμα κακοποίησης, κολλάει τη μουσούδα της στους τοίχους και αρνείται να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον

Πήρε επτά μήνες, αλλά ακόμη περισσότερο χρειάστηκε πολύ προσωπικό χρόνο, ειλικρινή δέσμευση και φυσικά...αγάπη. Η όμορφη Κάρα όμως, έγινε και πάλι το όμορφο, παιχνιδιάρικο, κοινωνικό και όλο ζωντάνια σκυλί που πρέπει να ήταν πριν. Πριν την κακοποίηση που φαίνεται να υπέστη, οι συνέπειες της οποίας ήταν τέτοιες που την άφησαν ανίκανη να κάνει οτιδήποτε άλλο πέραν του να κρύβει το κεφάλι της στις γωνίες των τοίχων αδυνατώντας να αντιδράσει στα ερεθίσματα γύρω της.

Η Κάρα, για καλή της τύχη εντοπίστηκε από μέλη της ομάδας PAWS Animal Rescue Ireland, τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως εξετάστηκε από κτηνίατρο ο οποίος αποφάνθηκε πως η όμορφη σκυλίτσα δεν έπασχε από την σπάνια παθολογική κατάσταση κατά την οποία τα σκυλιά πιέζουν το κεφάλι τους στον τοίχο.

Στην περίπτωση της, δεν υπήρχαν παθολογικά αίτια παρά μόνο οι συνέπειες της κακοποίηση. Ο φόβος που είχε βιώσει το κυνηγόσκυλο ήταν τόσο ισχυρός που την κατέστησε αδύναμη να αντιδράσει σε ερεθίσματα αλλά και να επιτρέψει να την πλησιάσουν. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η Κάρα μοιάζει να μην θέλει να έρθει σε επαφή με κανέναν γιατί προφανώς φοβάται να εμπιστευθεί.

Σιγά σιγά όμως άρχισε να εγκλιματίζεται στο νέο περιβάλλον. Επτά μήνες μετά πια υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι, τον Μάικλ και την Τερέζα Μακ Γράθ και τώρα πια, όπως βλέπετε, κάθετε αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού μαζί με έναν άλλο σκύλο και γαβγίζουν μαζί...

Shy?? Not anymore :) Cara (Angel)

Δημοσιεύτηκε από PAWS Animal Rescue Ireland στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016