Αετοί Vs Drones σημειώσατε 1: Με εκπαιδευμένους αετούς θα εξουδετερώνει τα drones η ολλανδική αστυνομία

Αετοί Vs Drones σημειώσατε 1: Με εκπαιδευμένους αετούς θα εξουδετερώνει τα drones η ολλανδική αστυνομία

Σπαζοκεφαλιά έχουν γίνει τα drones για τις αρχές ασφαλείας κάθε χώρας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα "ρίξουν" σε περίπτωση ανάγκης.

Στην Ολλανδία οι αρχές ένωσαν τις δυνάμεις τους με μία εταιρεία εκπαίδευσης με εξειδίκευση πάνω στον τομέα, την Guard from Above (Φύλαξη από ψηλά), για να δει εάν μπορεί να εκπαιδεύσει αετούς για να καταρρίπτουν τα ύποπτα drones.

"Δύο από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των πτηνών αυτών είναι η ταχύτητα και η δύναμή τους," λέει ο συνιδρυτής της εταιρίας, που έχει έδρα την Χάγη Μπεν ντε Κειζέρ και προσθέτει "Μερικές φορές η λύση ενός υπερμοντέρνου προβλήματος είναι πιο πρoφανής από ότι πιστεύουμε."

Από την πλευρά του ο Γκεόφ Λε Μπαρόν της National Audubon Society (μίας αμερικανικής ΜΚΟ για την προστασία των πτηνών) δηλώνει σχετικά στον Guardian: "Αυτό που βρίσκω συναρπαστικό είναι ότι τα πουλιά μπορούν να χτυπήσουν ένα drone με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τραυματιστούν από τους έλικες. Φαίνεται να χτυπούν το drone ακριβώς στο κέντρο, προκειμένου να μην τραυματιστούν. Έχουν απίστευτη οπτική οξύτητα και πιθανώς μπορούν να δουν τους έλικες [ενώ είναι σε λειτουργία]". Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι για το πρότζεκτ στην Ολλανδία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα είδος πρόσθετης προστασίας για τους φτερωτούς φρουρούς.

Τον Οκτώβριο του 2015, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δέχτηκε αναφορές πιλότων που έκαναν λόγο για πάνω από 100 θεάσεις drones και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάνοντας χρήση της υψηλής τεχνολογίας.

Κάποια από τα μέτρα αφορούν το μπλοκάρισμα του σήματος του drone, τη χρήση λέιζερ, την ανάπτυξη πυραύλων, ρουκετών και σφαιρών, ωστόσο η ίδια η Ομοσπονδία αναγνωρίζει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος παράπλευρων ζημιών αν χαθεί ο στόχος.

Δημοφιλή