ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/02/2016 12:51 EET | Updated 03/02/2016 12:51 EET

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αποφάσισαν οι λογιστές

Eurokinissi

Στην αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από την ημέρα που θα ανοίξει το σύστημα προχωρούν οι λογιστές-φοροτεχνικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε κοινή σύσκεψη των φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προέδρου του ΟΕΕ, απορρίφθηκε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Επιμελητηρίου, έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικό.

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί ζητούν την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση, ενώ προχωρούν σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή, όπως ανακοινώνουν, θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το ΟΕΕ καλεί τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων.