Έξι διάσημες γυναίκες που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Έξι διάσημες γυναίκες που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού
Kylie Minogue arrives at the Roc Nation Pre-Grammy Brunch at RocNation Offices on Saturday, Feb. 7, 2015, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Rob Latour/Invision/AP)
Rob Latour/Invision/AP
Kylie Minogue arrives at the Roc Nation Pre-Grammy Brunch at RocNation Offices on Saturday, Feb. 7, 2015, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Rob Latour/Invision/AP)

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου» με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.

Για πολλούς, και μόνο η λέξη «καρκίνος» προκαλεί φόβο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ακόμα και να την ξεστομίσουν. Γιατροί τονίζουν ότι στην περίπτωση του καρκίνου η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να μας σώσει τη ζωή.

Ακολουθούν 6 περιπτώσεις γυναικών που προσβλήθηκαν από καρκίνο του μαστού και κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη.

Kylie Minogue

H Kylie διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας που έκανε το 2005. Αφού έκανε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, η διάσημη τραγουδίστρια κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και να επιστρέψει ένα μόλις χρόνο μετά στην περιοδεία της.

«Δεν περνάει μία μέρα που να μην το σκέφτομαι. Μόνο που κοιτάζω στον καθρέφτη είναι αρκετό. Οι ουλές είναι ψυχικές και σωματικές», είχε πει η ίδια.

Sharon Osbourne

Έχοντας παλέψει ήδη μία φορά απέναντι στον καρκίνο η Sharon Osbourne ανακάλυψε ότι έχει το γονίδιο που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας ξανά. Όπως και η Angelina Jolie, έτσι και η Osbourne έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή.

«Μόλις έμαθα ότι έχω το γονίδιο σκέφτηκα ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μου. Είχα πάθει καρκίνο του μαστού στο παρελθόν και δεν ήθελα να ξαναπάθω. Αποφάσισα να τα αφαιρέσω όλα.»

Cynthia Nixon

Η σταρ του Sex & The City έμαθε ότι έχει έναν μικρό όγκο μετά από μαστογραφία που έκανε το 2006.

Σε συνέντευξη που έδωσε η ίδια, είπε: «Συνειδητοποίησα ότι το βρήκαμε νωρίς, οπότε θα το έβγαζαν αμέσως.»

Ύστερα από αφαίρεση του όγκου και 6 εβδομάδες θεραπεία, η Nixon μίλησε δημόσια για την εμπειρία της.

«Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτό δημόσια, όσο το περνούσα. Δεν ήθελα να έρχονται οι φωτογράφοι στο νοσοκομείο.»

Olivia Newton-John

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Grease, διαγνώστηκε με καρκίνου το μαστού το 1992, την ίδια εβδομάδα που ο πατέρας της έχασε τη ζωή του από καρκίνο. Έκανε μερική μαστεκτομή και είναι εδώ και 2 δεκαετίες απόλυτα υγιής. Η Olivia Newton-John πιστεύει ότι η θετική της στάση ήταν που την βοήθησε με τη μάχη της με τον καρκίνο.

Anastacia

Η τραγουδίστρια έχει προσβληθεί δύο φορές από καρκίνο του μαστού και το 2013 έκανε διπλή μαστεκτομή.

Maggie Smith

Η αγαπημένη ηθοποιός διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2008. Η Maggie Smith βρισκόταν στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», όταν έκανε χημειοθεραπείες. Η ίδια έχει πει ότι η εμπειρία του καρκίνου την άλλαξε.

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με την ηλικία στην οποία βρισκόμουν όταν συνέβη. Σε χτυπάει, σου παίρνει περισσότερο να συνέλθεις, δεν είσαι το ίδιο ανεκτικός.»

Παρά τις δυσκολίες, όμως, κατάφερε και να κερδίσει την μάχη, να συνεχίσει κανονικά τα γυρίσματα και να διατηρήσει το χιούμορ της.

«Ήμουν φαλακρή στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ, αλλά δεν είχα πρόβλημα να βρω περούκα. Έμοιαζα με βραστό αβγό.»