Με μολότοφ και δακρυγόνα έληξαν οι πορείες κατά του Ασφαλιστικού

Με μολότοφ και δακρυγόνα έληξαν οι πορείες κατά του Ασφαλιστικού
Eurokinissi

Στα Εξάρχεια «ταμπουρώθηκαν» μετά τις πορείες διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, οι ομάδες κουκουλοφόρων που προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Άτομα με κουκούλες επιδίδονταν τον πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν μάρμαρα χρησιμοποιώντας τα ως «πολεμοφόδια».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι νεαροί έχουν έκλεισαν την οδό Στουρνάρη και δεν φαίνεται να έχουν...διάθεση να αποχωρήσουν από τα Εξάρχεια. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετά διαρκώς πάνω από την περιοχή για να μεταδίδει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πάντως πως η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και ότι ήταν στρατηγική επιλογή της Αστυνομίας να απομονωθούν οι ομάδες κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια προκειμένου να μην γίνουν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αμαυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το συλλαλητήριο που είχαν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο Ασφαλιστικό, και χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.

Επίσης επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν,στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν και όταν οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να υποχωρούν προς την Πανεπιστημίου όπου και διαλύθηκαν με αρκετούς από αυτούς να κινούνται προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποιοι άλλοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Mega άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, τραυματίζοντάς τον με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Δημοφιλή