Ποιος θα ήθελε ποτέ να δει την «εγχείρηση» ενός μπισκότου; Απ' ότι φαίνεται, πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Ποιος θα ήθελε ποτέ να δει την «εγχείρηση» ενός μπισκότου; Απ' ότι φαίνεται, πάνω από 10.000 άνθρωποι.
The Food Surgeon

Ένα σκοτεινό δωμάτιο με ένα και μόνο δυνατό φως να πέφτει πάνω σε έναν πάγκο. Ακούγονται ήχοι από ιατρικά μηχανήματα και ένα ζευγάρι γαντοφορεμένα χέρια, όπως αυτά των χειρούργων, εμφανίζονται στο πλάνο, κρατώντας ένα νυστέρι. Βλέπουμε το βίντεο κάποιας επέμβασης σε άνθρωπο; Σε ζώο μήπως;

Όχι, βλέπουμε την επέμβαση πάνω σε ένα μπισκότο Oreo.

Θα έλεγε κανείς πως υπάρχουν καλύτερα, πολύ καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στον ελεύθερο χρόνο του, ο Food Surgeon όμως έχει διαφορετική άποψη, για αυτό και επιλέγει να περνά την ώρα του ανεβάζοντας βίντεο στο κανάλι του στο YouTube όπου ανοίγει γλυκά και φρούτα ακριβώς όπως ένας χειρούργος θα άνοιγε έναν ασθενή για κάποια σημαντική επέμβαση -ανοιχτής καρδιάς, ας πούμε.

Το πραγματικό όνομα του Food Surgeon είναι Jeff και πρόκειται για έναν μηχανικό από το Seattle, λίγο πριν τα 30, ο οποίος αποφάσισε να συνδυάσει δύο πράγματα που αγαπά, το διαχωρισμό των υλικών στη μαγειρική και την ησυχία, και να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube όπου θα αποδομεί διάφορα τρόφιμα στην κουζίνα του, ως άλλος γιατρός πάνω από το χειρουργικό τραπέζι. Αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που έδωσε στο npr.org, καθώς όμως ομολόγησε είναι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων.

Βέβαια Jeff, αν το σκεφτούμε λίγο, οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι ήταν πάντα χαμηλών τόνων άτομα που δεν τραβούσαν την προσοχή και είχαν απλά κάποια περίεργα χόμπι. Όπως τον τεμαχισμό μπισκότων και πορτοκαλιών με νυστέρι.

Από ότι φαίνεται ωστόσο ο κόσμος στο ίντερνετ δεν είχε την ίδια σκέψη με εμάς. Για αυτό και μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από τη δημιουργία του καναλιού «The Food Surgeon», το οποίο μέχρι στιγμής περιέχει μόνο δύο βίντεο, ο Jeff έχει συγκεντρώσει πάνω από 13.000 συνδρομητές και περισσότερες από 47.000 προβολές. Μια άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.

Αν δεν βρίσκετε (τρομερά) ενοχλητικό το να χειρουργεί κάποιος πράγματα που δε χρειάζεται να χειρουργούνται (ποτέ), μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της «τέχνης» του Jeff εδώ.