Γλυκιά εκδίκηση. Ο άνδρας της έβαλε να την σκοτώσουν και εκείνη πήγε ολοζώντανη στην κηδεία της!

Γλυκιά εκδίκηση. Ο άνδρας της έβαλε να την σκοτώσουν και εκείνη πήγε ολοζώντανη στην κηδεία της!

Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά και πως η απόδοση δικαιοσύνης αφήνει μια...γλυκιά γεύση. Αμφότερα αυτά τα συναισθήματα πρέπει να ένοιωσε μια γυναίκα και μητέρα οκτώ παιδιών από το Μπουρούντι, όταν εμφανίστηκε στη ίδια την κηδεία της...τρελαίνοντας τον σύζυγός της ο οποίος είχε προσλάβει μέλη ομάδας κακοποιών να την δολοφονήσουν.

Πρόκειται για την Νοέλα Ρουκούντα η οποία διέμενε με τον σύζυγό της Καλάλα στην Αυστραλία και η οποία πριν από ένα χρόνο μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδας της στο Μπουρούντι για να παραστεί στην κηδεία συγγενικού της προσώπου. Ένα βράδυ ένας άνδρας, με την απειλή όπλου της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Της έδεσε τα μάτια και την μετέφερε σε ένα άγνωστο μέρος.

Ξαφνικά ένας εκ των ανδρών που την κρατούσαν όμηρο τη ρώτησε: «Τι έκανες σε αυτόν τον άνδρα; Γιατί αυτός ο άνδρας ζήτησε να σε σκοτώσουμε;» και εκείνη ανίδεη ρώτησε με τη σειρά της, όπως αναφέρει σε συνέντευξή που παραχώρησε στο BBC, «Ποιος άνδρας;» για να πάρει την απάντηση: «Ο άνδρας σου». Εκείνη με τη σειρά της αντέδρασε στην είδηση λέγοντας πως «Ο άνδρας μου δεν θέλει να με σκοτώσει. Λέτε ψέμματα!» και τότε τη χαστούκισαν. Μετά από λίγο, όπως αφηγείται της είπαν: «Είσαι πολύ ανόητη, είσαι χαζή. Περίμενε να καλέσω στο τηλέφωνο αυτόν που μας πληρώνει για να σε σκοτώσουμε». Και πράγματι η γυναίκα άκουσε στην άλλη άκρη της γραμμής, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, τη φωνή του συζύγου της.

Ευτυχώς όμως οι δράστες της απαγωγής της δήλωσαν πως δεν σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και έτσι την άφησαν στην άκρη ενός δρόμου και της ζήτησαν να εγκαταλείψει το Μπουρούντι εντός 80 ωρών.

Πρώτα όμως, είπαν στον σύζυγός της ότι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου και έλαβαν την αμοιβή τους ύψους 3.400 δολαρίων Αυστραλίας...

Στη συνέχεια η Νοέλα με τη βοήθεια του πάστορα της εκκλησίας στην οποία πηγαίνει στη Μελβούρνη κατάφερε να επιστρέψει στην Αυστραλία αλλά φρόντισε να μείνει αρχικά μακριά από τον άνδρα της. Λίγο αργότερα ο Καλάλα ανακοίνωσε στην οικογένεια πως η γυναίκα του είχε πεθάνει.

Την ημέρα της κηδείας της η Νοέλα κρύφτηκε σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι της και είδε όλους όσους είχαν συγκεντρωθεί για να της πουν το τελευταίο αντίο. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και ο σύζυγός της. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει: «Είναι φάντασμα αυτό που βλέπω;» και την πλησίασε. Την ακούμπησε στον ώμο και τινάχτηκε πίσω σαν να είχε δει πράγματι ένα φάντασμα.

«Έκπληξη! Είμαι ζωντανή», του απάντησε εκείνη, καθιστώντας του σαφές πως ήξερε όλα όσα είχαν συμβεί και φυσικά τον δικό του ρόλο στην περιπέτειά της.

Ο σύζυγος της συνελήφθη και τελικά ομολόγησε την πράξη του ενώ καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή. Υποστήριξε δε ήθελε να την σκοτώσει επειδή φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε για έναν άλλο άντρα.

Σήμερα η Νοέλα προσπαθεί να ζήσει τα οκτώ παιδιά της και δηλώνει: «Θα σταθώ στα πόδια μου...Η κατάσταση μου, η προηγούμενη ζωή μου; Έχουν όλα τελειώσει. Τώρα ξεκινώ μια καινούρια ζωή».

Πηγές: BBC,Jejebel

Δημοφιλή