Οδηγός για έναν καλύτερο ύπνο

Οδηγός για έναν καλύτερο ύπνο

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να γίνει πρόβλημα στην υγεία μας. Η ποιότητα του ύπνου μπορεί μερικές φορές να έχει μεγαλύτερα οφέλη από την ποσότητα. Μας αξίζει να βρούμε τους τρόπους για να κοιμηθούμε καλύτερα.

Το Vox, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο με τρεις απλές συμβουλές για να βελτιώσετε την ποιότητα το ύπνου σας.

Βήμα 1: Δροσίστε το δωμάτιό σας

Ο καλύτερος ύπνος γίνεται στους 19 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα και αν είσαστε κουκουλωμένος κάτω από ένα ζεστό πάπλωμα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι κρατώντας το κεφάλι σας δροσερό βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου σας.

Επίσης, αν έχετε ζεσταθεί το σώμα σας πριν από την είσοδο σας σε ένα δροσερό περιβάλλον, η μικρή πτώση της θερμοκρασίας του σώματος σας προκαλεί υπνηλία και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Βήμα 2: Κατανοήστε τη δύναμη του φωτός

Πολλά από τα συστήματα του σώματός σας ρυθμίζονται από την έκθεση στο φυσικό φως. Αυτό βοηθά την ενεργοποίηση του σώματός σας το πρωί και την ηρεμία το βράδυ.

Τηλεόραση, υπολογιστής, τηλέφωνο και λοιπά gadgets δεν έχουν θέση στο υπνοδωμάτιο σου και καλό θα ήταν να μη τα χρησιμοποιείς λίγο πριν πας για ύπνο.

Βήμα 3: Βότανα

Bότανα και αιθέρια έλαια θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να μετράτε προβατάκια τα βράδια για να κοιμηθείτε και να απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο. Μερικά από τα θεραπευτικά βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι η βαλεριάνα, η πασιφλόρα, το μελισσόχορτο, το γερμανικό χαμομήλι, η φλαμουριά, η λεβάντα, το τίλιο, το δίκταμο και το υπέρικο. Διαθέτουν κατασταλτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, που συντελούν στην πνευματική ξεκούραση και στη σωματική χαλάρωση.

Δημοφιλή