Πούλησε το μερίδιό της εταιρίας του για ένα ποδήλατο και λίγους μήνες αργότερα την εξαγόρασε η Microsoft

Πούλησε το μερίδιό της εταιρίας του για ένα ποδήλατο και λίγους μήνες αργότερα την εξαγόρασε η Microsoft
AOL

Θα μπορούσε να είναι πάμπλουτος. Αντί για αυτό... κάνει ποδήλατο για να ξεχάσει τον πόνο του.

Ο Chris Hill-Scott ήταν συνιδρυτής της SwiftKey, την οποία αγόρασε η Microsoft για 250 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο που αυτός δεν θα έχει μερίδιο από αυτά, καθώς είχε πουλήσει το μερίδιό του στην εταιρεία με αντάλλαγμα ένα ποδήλατο, μερικούς μήνες μετά από την ίδρυσή της αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times.

Αυτή τη στιγμή ο Hill-Scott εργάζεται για τη βρετανική κυβέρνηση ως προγραμματιστής. Και παραδέχθηκε δημόσια την γκάφα του. «Η απόφασή μου να πουλήσω το μερίδιό μου ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter σύμφωνα με τους The Times.

Η Microsoft αποφάσισε να εξαγοράσει την εταιρεία γιατί οι δημιουργοί της βρήκαν έναν τρόπο, βασιζόμενοι στην τεχνητή νοημοσύνη, να προβλέπουν με ακρίβεια τις λέξεις στις επικείμενες προτάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 150 υπάλληλοι της εταιρείας αναμένεται να ενσωματωθούν στο τμήμα Microsoft Research και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχιστεί η εξέλιξη και υποστήριξη της εφαρμογής, ή αν η Microsoft θα τους χρησιμοποιήσεις για άλλα projects της εταιρίας.

Δημοφιλή