ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/02/2016 08:25 EET | Updated 07/02/2016 08:26 EET

Έρευνα για τον εντοπισμό των ανδρών των ΜΑΤ που συμπεριφέρθηκαν ακραία στις διαδηλώσεις στην Κω

Εντολή για έρευνα για τον εντοπισμό των ανδρών των ΜΑΤ που ξέφυγαν από τα όρια στο νησί της Κω έδωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για αστυνομικούς που απεικονίζονται σε βίντεο να συμπεριφέρονται με ακραίο τρόπο κατά τη διάρκεια περιφρούρησης διαδηλώσεων κατοίκων του νησιού που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hot spot στην Κω.

Όπως ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. «διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας, σχετικά με ενέργειες αστυνομικών στο νησί της Κω, όπως αποτυπώνονται σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκαν από χθες (06-02-2016), μέσω ιστοσελίδων και ενημερωτικών εκπομπών».

Σημειώνεται σε βίντεο αποτυπώνονται σκηνές όπου άνδρες των ΜΑΤ των οποίων τα πρόσωπα δεν φαίνονται καθώς φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες σπάνε με τα γκλόμπ τους, αναίτια το παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά και ρίχνει στο έδαφος ένα μηχανάκι. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για βιαιοπραγίες εις βάρος πολιτών

Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό, με την εντολή να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους.

Εν τω μεταξύ επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε σήμερα Κυριακή ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης απευθύνοντάς του έκκληση να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κω, ώστε να μην υπάρξει ένταση και κλιμάκωση των επεισοδίων που έχουν προκληθεί με αφορμή την αντίδραση των κατοίκων στη δημιουργία hot spot στον νησί.

Διαβάστε επίσης

Έκρυθμη η κατάσταση στη Κω για το hot spot. «Θα θρηνήσουμε θύματα» προειδοποιεί ο δήμαρχος του νησιού

Επεισόδια στη Κω με τους κατοίκους να αντιδρούν για το hot spot