Στην Ινδία ο πρώτος θάνατος ανθρώπου που φαίνεται να οφείλεται επιβεβαιωμένα σε μετεωρίτη

Στην Ινδία ο πρώτος θάνατος ανθρώπου που φαίνεται να οφείλεται επιβεβαιωμένα σε μετεωρίτη
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Ideas_Studio via Getty Images

Την ατυχή πρωτιά να είναι ο πρώτος άνθρωπος που (επιβεβαιωμένα) σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη φέρεται να κατέκτησε 40χρονος οδηγός λεωφορείου στην Ινδία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Hindustan Times, η αρμόδια υπουργός (Ταμίλ Ναντού), Τζ. Τζαγιαλιθάα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο άτυχος οδηγός είχε σκοτωθεί το Σάββατο από βράχο ο οποίος έπεσε από το Διάστημα στο Βελόρε.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός, Καμράτζ, σκοτώθηκε από μετεωρίτη - και όχι από χειροβομβίδα ή βόμβα, όπως είχε θεωρηθεί αρχικά- που έπεσε στο campus πανεπιστημίου στο Βελόρε. Από την έκρηξη, η οποία τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, δημιουργήθηκε κρατήρας και έσπασαν τζάμια σε λεωφορεία και κτίρια.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι μετεωρίτης ήταν το αίτιο του θανάτου, ενώ ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, Χαρς Βαρντχάν, ανέφερε ότι η πιθανότητα θανάτου από μετεωρίτη είναι αμελητέα- ακόμα και η θέαση της πτώσης ενός είναι σπάνια. Το περιστατικό διερευνά ομάδα επιστημόνων από το Ινδικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής.

Σημειώνεται πως δεν έχει καταγραφεί επίσημα θάνατος ανθρώπου από μετεωρίτη- ωστόσο το 1911 ένας μετεωρίτης (Nakhla) σκότωσε έναν σκύλο στην Αίγυπτο, ενώ ένα αγόρι τραυματίστηκε το 1992 από τον μετεωρίτη Μπάλε στην Ουγκάντα.

Δημοφιλή