Πώς η Beyonce κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να «εξαφανίσει» ολόκληρο το Super Bowl

Πώς η Beyonce κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να «εξαφανίσει» ολόκληρο το Super Bowl
Beyonce Instagram

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκδήλωση της Αμερικής, το γεγονός που περιμένουν όσο τίποτα οι Αμερικάνοι κάθε χρόνο, το Super Bowl. Και λέμε «εκδήλωση» γιατί, όπως πλέον γνωρίζει σχεδόν όλος ο κόσμος, το Super Bowl δεν είναι απλά ένας αγώνας πρωταθλήματος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αλλά ένα υπέρλαμπρο show στο οποίο εμφανίζονται διάσημοι καλλιτέχνες, προβάλλονται διαφημίσεις δεκάδων εκατομμυρίων και κάνουν πρεμιέρα trailer μεγάλων ταινιών του Hollywood.

Φετινοί headliners του Super Bowl ήταν οι Coldplay, με τον Bruno Mars και τη Beyonce να συμπληρώνουν το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης και τη Lady Gaga να ανοίγει το event με τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Η ερμηνεία της ανατρίχιασε τους πάντες, Αμερικάνους και μη.

Η mini-συναυλία των Coldplay στο ημίχρονο θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα μουσικά show στα χρονικά του Super Bowl, με το συγκρότημα να παίζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και τον Chris Martin να είναι, όπως πάντα, μέσα στη χαρά και τον ενθουσιασμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ωστόσο, αυτό που έκανε όλα τα σαγόνια να πέσουν ήταν η ερμηνεία της Beyonce.

Για την ακρίβεια η Beyonce, η οποία το 2013 ήταν headliner στο Super Bowl δίνοντας κατά γενική ομολογία το καλύτερο show στην ιστορία του θεσμού, κατάφερε όχι μόνο να κλέψει όλες τις εντυπώσεις μέσα από την ολιγόλεπτη εμφάνισή της, αλλά και να δώσει πολιτική χροιά στο show.

Η Queen Bey ερμήνευσε το νέο της τραγούδι «Formation» -το οποίο είχε διαρρεύσει (αρκετά στρατηγικά) μια μέρα πριν χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση- περιτριγυρισμένη από Αφροαμερικανές χορεύτριες με στολές που θύμιζαν αυτές των Black Panthers, ενώ η στολή της ίδιας είχε μία ακόμα συμβολική αναφορά: την εμφάνιση του Michael Jackson γύρω στο 1993.

Η επιλογή του «Formation» ήταν εξ αρχής πολιτική δήλωση, καθώς οι δεικτικοί στίχοι του κομματιού που φέρνουν στο προσκήνιο την κουλτούρα των Αφροαμερικανών και αποτελούν πηγή έμπνευσης, θάρρους και δύναμης για τους μαύρους όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο, δεν είναι κάτι που ακούς συχνά σε διοργανώσεις όπως το Super Bowl.

Στην πορεία η Beyonce επιδόθηκε σε ένα dance-off με τον Bruno Mars (ο περσινός headliner) υπό τους ήχους του hit του τραγουδιστή «Uptown Funk» -κλέβοντας κι εκεί την παράσταση. Ακόμα κι όταν παραπάτησε σε κάποιο σημείο, κατάφερε να το καλύψει επιδέξια και να ενσωματώνοντας την παρολίγον τούμπα της ως κομμάτι της χορογραφίας. Γιατί είναι η Beyonce.