Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μην φτάσουν τρακτέρ στην Αθήνα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μην φτάσουν τρακτέρ στην Αθήνα
Sooc

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της καθόδου των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι να μην επιτραπεί σε κανένα τρακτέρ να φτάσει στην πρωτεύουσα. Ήδη εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος τρακτέρ. Το σχέδιο προβλέπει αστυνομικά μπλόκα στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ελέγχους στο λιμάνι του Πειραιά υπό το φόβο άφιξης τρακτέρ κυρίως από την Κρήτη και ελέγχους σε κομβικά οδικά σημεία της Αττικής που αποτελούν εισόδους οχημάτων από την περιφέρεια.

Η Τροχαία είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως οχημάτων εντός πόλης αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατ’ ουσίαν τα ΜΑΤ είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος της επιχείρησης διότι η Τροχαία δεν μπορεί ως υπηρεσία να εμποδίσει την κάθοδο τρακτέρ.

Κλούβες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, περίπου 15.000-20.000 αγρότες. Έτσι, το κέντρο της πρωτεύουσας την Παρασκευή θα θυμίζει φρούριο.

Δημοφιλή