Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γερμανία

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γερμανία
Travel in Germany
Travel in Germany
Top Photo Corporation via Getty Images

Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί και στους 81 οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση δύο τοπικών αμαξοστοιχιών στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία. Η τύχη ενός από τους επιβάτες αγνοείται ακόμη ενώ οι 18 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναφερθεί σε «πολλούς νεκρούς» αλλά δεν υπάρχει σαφής εικόνα καθώς η περιοχή στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα είναι δύσβατη και το έργο των σωστικών συνεργείων ιδιαίτερα δύσκολο.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί στη γραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

Η εταιρεία Meridian, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Transdev, σε αρχική ανακοίνωσή της έκανε λόγο για μικρότερο αριθμό νεκρών και τραυματιών αλλά όπως φαίνεται δεν υπήρχε ακόμη ακριβής εικόνα για την κατάσταση. Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, «τα δύο τρένα συγκρούσθηκαν και εκτροχιάσθηκαν μερικώς».

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.

Δημοφιλή