Ένταση στον Προμαχώνα με οδηγούς φορτηγών να σπάνε τις προστατευτικές μπάρες και τα αγροτικά μπλόκα

Ένταση στον Προμαχώνα με οδηγούς φορτηγών να σπάνε τις προστατευτικές μπάρες και τα αγροτικά μπλόκα
eurokinissi

Σκηνικό έντασης σημειώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα με εκνευρισμένους οδηγούς φορτηγών να σπάνε τις προστατευτικές μπάρες στο Τελωνείο Προμαχώνα και παράλληλα τα μπλόκα των ελλήνων αγροτών οι οποίο ελέγχουν ουσιαστικά και τη ροή διέλευσης οχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ τέσσερις οδηγοί φορτηγών με βουλγάρικες πινακίδες πέρασαν τα ξημερώματα στην πλευρά της Βουλγαρίας πατώντας ξαφνικά γκάζι, διανύοντας μία απόσταση δύο χιλιόμετρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματά τους μέχρι τα σύνορα.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας πέμπτος οδηγός, ωστόσο τον σταμάτησε η Αστυνομία επί ελληνικού εδάφους και προσήχθη.

Η βουλγαρική Αστυνομία πήρε τα στοιχεία των υπολοίπων τεσσάρων, που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα ενώ σύμφωνα με αγρότες που μίλησαν στο τηλεοπτικό σταθμό τα φορτηγά πέρασαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα, που παραλίγο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Το κομβόι των φορτηγών που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα αρχίζει περίπου δύο χιλιόμετρα πριν από το μπλόκο.

Στο μεταξύ ένας Έλληνας οδηγός νταλίκας υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν επιχείρησε να περάσει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο οδηγός νταλίκας που μετέφερε λουλούδια ανέφερε πως οι Βούλγαροι αστυνομικοί τον κατέβασαν από την νταλίκα και τον απείλησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως η νταλίκα είχε βουλγαρικές πινακίδες και ο οδηγός μετά από αυτό το περιστατικό που συνέβη στη Βουλγαρία μετάνιωσε που επέλεξε να περάσει από το Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών ενώ θα μπορούσε να περάσει από το τελωνείο της Εξοχής.

Μόλις εκμυστηρεύτηκε την περιπέτεια του στους Σερραίους αγρότες μετά από λίγα λεπτά τον άφησαν να περάσει ανοίγοντας το δρόμο για να συνεχίσει την πορεία του. Οι αγρότες από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες της γειτονικής χώρας δηλώνοντας απογοητευμένοι από τη στάση τους.

Δημοφιλή