ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2016 06:30 EET | Updated 10/02/2016 07:17 EET

Αποχώρησαν τέσσερα μέλη του Ποταμιού. «Το κόμμα έχει αποτύχει...μένουμε στην όχθη της σοβαρότητας»

sooc

Αποχωρούν από το Ποτάμι τέσσερα μέλη του κόμματος. Πρόκειται για τους Νίκο Βουράκη, Στυλιανό Βασαλάκη, Μηνά Βλάσση και Γιώργο Γριβάκη οι οποίοι σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν πως ο προσυνεδριακός διάλογος του κόμματος είναι προσχηματικός, ενώ σημειώνουν πως επέλεξαν την παραίτηση για να «παραμείνουν στην όχθη της σοβαρότητας».

Και η απάντηση του κόμματος ήταν η εξής: «Γελάμε εδώ στην Κρήτη με την διάσταση που προσπαθούν να δώσουν κάποια αθηναϊκά Μέσα στην απομάκρυνση κάποιων φίλων από το Ποτάμι. Δεν είναι στελέχη και δεν αποχώρησαν – γιατί για να αποχωρήσεις κάπου πρέπει να μετέχεις και οι συγκεκριμένοι φίλοι εδώ και πολλούς μήνες δεν μετέχουν σε καμία δράση – ούτε καν στις συνεδριάσεις - του Κινήματος».

Αναλυτικά η επιστολή των τεσσάρων:

«Οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή θεωρούμε πως η απόσταση από τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια μέχρι τη γελοιοποίηση και την απαξίωση είναι πολύ μικρή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαμε να τη διαβούμε.

Δε βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον και κανένα νόημα στην ενασχόληση και τη διαρκή ανατροφοδότηση σκέψεων και προτάσεων σχετικών με το Ποτάμι από τη στιγμή πουθεωρούμε πως το κόμμα έχει αναπόδραστα αποτύχει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανόδου του στις αρχές που μας έφεραν κοντά του.

Μας είναι δε παντελώς αδιάφορα τα όσα ευτράπελα ή μη συμβούν στο επερχόμενο Συνέδριο και τα οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσουν στην ουσιαστική διάλυσή του.

Συμμετείχαμε σε μια ομάδα ανθρώπων θεωρώντας ότι έχουμε κοινές αρχές και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και ότι οι όποιες κινήσεις γίνονταν θα προέκυπταν από διάλογο και δημοκρατικά προσδιορισμένη συναπόφαση μεταξύ του συνόλου των μελών της ομάδας αυτής και όχι από μια κλειστή κάστα με εναλλασσόμενες συμμετοχές.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τεκταινόμενα στο Ποτάμι δε συμβαδίζουν με τη λογική της κοινής και συναποφασισμένης πορείας, και την αναιρούν εκ προοιμίου.

Επειδή το κόμμα πορεύτηκε και πορεύεται παραβιάζοντας τη βασική του ιδρυτική διακήρυξη«για πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».

Επειδή δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο σχετικό με την (προαποφασισμένη) οργανωτική δομή και την (εξακολουθητικά έωλη) πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και/ή για το πόσο ικανός/επαρκής/κατάλληλος (ή όχι) είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, για επικεφαλής.

Επειδή μας αφήνει παντελώς αδιάφορους το τι θα συζητηθεί ή όχι στο Συνέδριο από τη στιγμή που η πρόβλεψή μας είναι πως δυστυχώς το αδειανό Ποτάμι δεν πρόκειται να ξαναγεμίσει.

Επειδή, πριν και πάνω απ’ όλα, θέλουμε να παραμείνουμε στην όχθη της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας, σας ενημερώνουμε πως δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον ως μέλη ή εθελοντές στο «Ποτάμι». Ήταν χαρά και τιμή μας που γνωρίσαμε ορισμένα εκλεκτά μέλη της κοινωνίας και συνεργαστήκαμε μαζί τους.

Ελπίζουμε σύντομα να ξανασυναντηθούμε πολιτικά, αυτή τη φορά κάτω από δημοκρατικότερες, και επομένως καλύτερες, συνθήκες».

ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΗΝΑΣ

ΓΡΙΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»