Ασφαλιστικό, Συνταγματικό, Πολιτικοί Θεσμοί και Μ.Μ.Ε στο επίκεντρο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών

Ασφαλιστικό, Συνταγματικό, Πολιτικοί Θεσμοί και Μ.Μ.Ε στο επίκεντρο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών
Delphi Economic Forum

Η κοινή πεποίθηση πως η επανεκκίνηση της χώρας μπορεί να ξεκινήσει μόνο μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε θεσμικό και συνταγματικό επίπεδο, θα συζητηθεί εκτενώς στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου και τελεί υπο την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους οι κ.κ.: Αντώνης Μανιτάκης, Πρώην Υπουργός, Κοσμήτορας Επί Τιμή στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παύλος Ελευθεριάδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Χάρης Οικονομόπουλος, Δικηγόρος, Έλληνας Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμένου, στην ίδια θεματική ενότητα, ο οποίος αποτελεί και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν επίσης στην ιδιαίτερα επίκαιρη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτικοί θεσμοί διασφαλίζουν τον δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία των πολιτικών και διοικητικών «εντολοδόχων» και την αποφυγή ή διόρθωση αυθαιρεσιών, στρεβλώσεων και σφαλμάτων. Στη συγκεκριμένη συζήτηση θα καταθέσουν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, Πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής , o Kevin Featherstone Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics και ο Νίκος Πασσάς Διακεκριμένος Καθηγητής στη Διεθνή Ακαδημία Εναντίον της Διαφθοράς. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα τοποθετηθεί και ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας.

Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επίσης ένα απο τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο. Με ειδική παρέμβαση θα τοποθετηθεί επί του θέματος ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η κα Susanna Vogt, Επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Siftung στην Ελλάδα, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Πρώην Υπουργός Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πλάτων Τηνιός Επικουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Επίκαιρη και ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η συζήτηση που θα διεξαχθεί σχετικά με την μεταρρύθμιση στα ΜΜΕ και το πώς οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και Πρόεδρος της 24 Media κ. Δημήτρης Μάρης, η Οικονομική Σύμβουλος του ΟΟΣΑ κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ την διεθνή εμπειρία του θα παρουσιάσει ο κ. Fabrizio D’ Angelo πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Burda International, ενός από τους μεγαλύτερους media οργανισμούς στον κόσμο.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό τις αιγίδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Χορηγοί του Forum είναι οι Βωξίτες Παρνασσού-ELMIN, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Volvo, Cosmote, ΔΕΠΑ, Aegean Airlines, Consolidated Contractors Company, KPMG και Elikon.

Στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών συμμετέχουν περισσότεροι από 120 ομιλητές διεθνούς κύρους και επιρροής οι οποίοι θα συζητήσουν 19 θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

Για το πλήρες πρόγραμμα, τους ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου καθώς για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr.