Πόλεμος ανακοινώσεων, με εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ Μαξίμου – ΝΔ

Πόλεμος ανακοινώσεων, με εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ Μαξίμου – ΝΔ
Eurokinissi

Με κατηγορίες εκατέρωθεν μέσω ανακοινώσεων μονομαχούν σήμερα Δευτέρα Μαξίμου και ΝΔ. Αφορμή οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για μια σειρά ζητημάτων, όπως οι τηλεοπτικές άδειες, το ασφαλιστικό, τους αγρότες, το προσφυγικό.

«Ποιόν να πιστέψουν οι Έλληνες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;» ήταν η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως εγκλωβισμένο στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε και μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης.

Διαβάστε επίσης:

Άμεση ήταν η απάντηση από το Μαξίμουτο οποίο πέρασε στην αντεπίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως: «Η ΝΔ δίνει την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής...Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα».

Λίγη ώρα αργότερα η ΝΔ ανταπέδωσε το «χτύπημα» με νέα ανακοίνωσή της που είχε τίτλο: «Το ερώτημα παραμένει: Ποιόν να πιστέψουν οι Έλληνες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;».

Σε αυτή το γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώνει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στο κύμα αγανάκτησης και οργής όλων των κοινωνικών ομάδων, που συστηματικά εξαπάτησε, χαράζει εναγώνια την τελευταία γραμμή άμυνάς της».

Αναλυτικά η δεύτερη ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στο κύμα αγανάκτησης και οργής όλων των κοινωνικών ομάδων, που συστηματικά εξαπάτησε, χαράζει εναγώνια την τελευταία γραμμή άμυνάς της:

Ότι δήθεν όλοι οι άλλοι - αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Σώματα Ασφαλείας, κόμματα - υπηρετούν τη διαπλοκή, εκτός από εκείνην.

Ακόμα ένα τεχνητός διχασμός. Ακόμη ένα ψέμα.

Ό,τι και να πουν όμως, το βασανιστικό γι’ αυτούς ερώτημα παραμένει:

Ποιόν Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες;

Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;».

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη τα δύο μέρη έχουν ανεβάσει τους τόνους με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να χαρακτηρίζει«ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας» την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πρέπει να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

«Είναι φανερό σε όλους, ότι η κοινωνία, είναι απέναντι στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Πλήττεται η οικονομία, πλήττεται η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοφιλή