Παππάς για τις άδειες: Όσοι επιχειρούν να βάλουν τους εργαζόμενους μπροστά ως δικαιολογία να το ξανασκεφτούν

Παππάς: Να μη βάζουν τα ΜΜΕ μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία
Sooc

«Βασικό μας κριτήριο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι η διαμόρφωση μιας βιώσιμης αγοράς στο τηλεοπτικό τοπίο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όπως είπε αυτή την ώρα με όρους αγοράς τα τηλεοπτικά κανάλια σήμερα δεν είναι βιώσιμα και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τον εξορθολογισμό της τηλεοπτικής αγοράς.

Υποστήριξε δε πως η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση σχετικά με τη μεταρρύθμιση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν από τους ιδιοκτήτες και όχι από τους εργαζόμενους.

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χάσουν εργαζόμενοι τις δουλειές τους κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση - μη συγχωνεύσεων - η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500.

«Να το ξανασκεφτούν όσοι επιχειρούν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία» είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός προσθέτοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου.

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό ο κ. Νίκος Παππάς είπε πως δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση σε σχέση με τον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και πως η κατατεθείσα πρόταση είναι εντός σχεδίου της συμφωνίας, σχολιάζοντας παράλληλα πως όποιος διαρρέει πληροφορίες προς τα έξω θα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Διευκρίνισε δε πως «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και κανένας λόγος να συζητιέται κάτι τέτοιο».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών υπογράμμισε πως «πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν πως πρέπει να περάσουμε σε σύστημα ενιαίων κανόνων χωρίς να λέμε όμως ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις».

Πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν πως πρέπει να περάσουμε σε σύστημα ενιαίων κανόνων χωρίς να λέμε όμως ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις.

O κ. Παππάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο με τους αγρότες σημειώνοντας πως εάν η οικονομία ξαναμπεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μπορούμε όλοι να μοιραστούμε τους καρπούς της.

Εν τω μεταξύ στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης βρίσκεται η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Δημοφιλή