Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το hotspot της Σάμου: Τι θα περιλαμβάνει

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το hotspot της Σάμου: Τι θα περιλαμβάνει
sooc

Στην «υιοθέτηση» του Κέντρου Ταυτοποίησης (hotspot) της Σάμου προχωρεί, σύμφωνα με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων-μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κ.λπ.

Επίσης, η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hotspots) των πέντε νησιών.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο γενικός διευθυντής της «Απoστολής» Κωστής Δήμτσας.

«Αυτήν τη σκέψη τη μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριώτατος με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», δήλωσε ο κ. Δήμτσας στον κ. Κουίκ.

«Με τον γενικό διευθυντή της "Αποστολής" και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζονται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η "Αποστολή", στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της κυβέρνησης, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «θα τις εξειδικεύουμε μία-μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία»,.

Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή